EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Kada je teško setite se Nadala

Austrijski teniser Dominik Tim već dugo se muči sa povredama, trenutno je van 100 najboljih, ali planira da se vrati u vrh svetskog tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim je trenutno 165. na ATP listi, a ove nedelje nastupa na turniru u Hihonu, gde u osmini finala igra protiv Markosa Žirona.

Austrajanac je propustio drugi deo prošle sezone zbog povreda, a ove godine se vratio na teren uz mnogo problema. Najviše se muči sa ručnim zglobom.

Uprkos seriji povreda, Tim je nedavno na čelendžeru u Remu stigao do finala, a ugleda se na Rafaela Nadala, koji se nebrojano puta vraćao nakon povreda i blistao na terenu.

„On je verovatno najbolji model za to kako se vraća na teren posle povrede. Nije to uradio samo jednom, već četiri ili pet puta i to posle pauza od po šest meseci i više. I njegova forma posle toga je uvek bila zadivljujuća. Tako da mi je on velika inspiracija“, kaže Tim.

Nadal je rekao proletos na Mastersu u Madridu da „nije vreme da se Tim stavlja pod pritisak očekivanja“.

„Što se tiče toga što je rekao u Madridu, bio je u pravu. Ovo stvarno nije bilo vreme da se stavljam pod pritisak. Ipak, morate da počnete to da radite, jer vam pritisak pomaže da se oporavite i igrate bolje.“

PROČITAJTE JOŠ:

Tim je do sada osvojio 17 titula u karijeri, najbolje se snalazi na šljaci, a sa 29 godina ne pomišlja na povlačenje.

„Nisam pomišljao na povlačenje, i dalje sam mlad, imam 29 godina i želim još mnogo toga da postignem. Mislim da je ispred mene još nekoliko dobrih godina. Tako da ne želim da mislim o povlačenju“.

Istakao je Austrijanac i koji su mu ciljevi do kraja sezone.

„Želim da sezonu završim u Top 100. Bilo bi fantastično da uspem u tome. Pomoći će mi turnir u Hihonu, koncentrisan sam na igru. Imam još prilike da uzmem dosta poena, potrebne su mi dobre igre i pobede da ostvarim plan. Zato sam nastavio sa napornim radom i srećan sam zbog toga kako samo počeo turnir. Nadam se da ću tako nastaviti“.

BONUS VIDEO Nadalov prst u oko Novaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar