Foto: EPA-EFE/LUIZA MORAES

Bitna odluka za nastavak karijere.

Dominik Tim, austrijski teniser odlučio je da napravi novi korak kako bi probao da se vrati u svetski vrh i otpustio je čileanskog trenera Nikolasa Masua sa kojim se sarađivao četiri godine.

PROČITAJTE JOŠ

Saradnja između njih dvojice započeta je 2019. godine. U tom periodu, Tim je osvojio titulu na US Openu 2020. godine, i igrao je još tri grend slem finala, 2018. i 2019. na Rolan Garosu i 2020. na Australijan openu.

Tim je osvojio i jednu masters titulu u Indijan Velsu 2019. godine. Nakon toga, usledila je povreda zgloba, i sve je krenulo nizbrdo.

„Kakvo putovanje. Sve je počelo početkom 2019, doneo si svoju neverovatnu energiju i ljubav prema sportu. Tako smo osvojili US open i Indijan Vels. Stigli smo do finala Australijan opena i Rolan Garosa i dva puta do finala Završnog turnira. Mislim da to pokazuje kakav smo neverovatan tim. Nažalost, svemu dođe kraj. Ovaj kraj je došao sad. Zajedno smo odlučili da ćemo od naredne nedelje krenuti svako svojim putem. Hvala ti od srca za neverovatno i lepo vreme Niko. Želim ti sve najbolje, naše prijateljstvo trajaće zauvek“, poručio je Tim.

BONUS VIDEO Novak Đoković u „Pioniru“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar