Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Novak Đoković eliminisao je FIlipa Krajinovića u prvom kolu turnira u Beču 7:6(6), 6:3.

Prvi set obeležila su čak četiri brejka i Novakov preokret . Prvi je do gema na servis rivala stigao Đoković pri rezultatu 2:1, ali je Krajinović odmah uzvratio ribrejkom i potom i preokrenuo rezultat osvojivši četiri gema u nizu.

PROČITAJTE JOŠ

Izgledalo je da je Krajinović na pravom putu da osvoji set protiv velikog prijatelja, servirao je za set, ali nije uspeo da materijalizuje vođstvo.

Brejk prvog tenisera sveta pri rezultatu 5:4 za rivala doneo je izjednačenje, a pitanje osvajača prvog seta rešio je taj-brejk koji je završen 8:6 u korist bolje rangiranog Srbina.

U drugom setu Đoković je rano stigao do brejka posle kojeg je imao još pet šansi da ubrza put do naredne runde. Ipak, Novak je iskoristio novu u nizu šansi i realizovao drugu meč loptu.

Rival srpskom teniseru u osmini finala biće Borna Ćorić koji je eliminisao Frica.

KRAJ MEČA! Đoković – Krajinović 7:6(6), 6:3

Novak je iskoristio drugu meč loptu i trijumfovao u srpskom derbiju u Beču.

5:3 Krajinović servira za ostanak u meču

Novak je osvojio novi gem na svoj servis i sad je na korak od smine finala.

4:3 Ponovo Đoković ne koristi brejk loptu

Novak je imano nobu vrejk loptu, četvrtu u setu, ali ni nju nije iskoristio.

4:2 Filip ne koristi priliku za brejk

Mogao je Krajinović da izjednači rezultat u drugom setu, ali je propustio da iskoristi brejk loptu posle čega je Đoković rešio gem u svoju korist.

3:2 Krajinović spašava tri brejk lopte

Uspeo je Filip da se vrati u gem uprkos zaostaatku od 40:0 i ostane u meču.

3:1 Potvrda brejka

Najbolji teniser sveta rutinski je stigao do trećeg gema u nizu i tako potvrdio prethodno osvojeni brejk.

2:1 Brejk za Novaka

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Đoković je iskoristio prvu brejk loptu u drugom setu. Krajinović je loše otvorio gem, ali je posle dva izgubljena poena izjednačio rezultat. Ipak, ispostavilo se to kao sve od Filipa u ovom gemu.

1:1 Đoković odgovara istom merom

Prvi reket sveta, poput rivala u prethodnom gemu, prepušta protivniku samo poen pa je rezultat u drugom setu izjednačen.

0:1 Krajinoviću prvi gem

Izgubljen set nije se odrazio na slabije rangiranog Srbina. Osvojio je gem na svoj servis uz samo jedan poen prepušten rivalu.

PRVI SET Borba od 71 minuta, Đoković – Krajinović 7:6 (8:6)

Đoković na Rolan Garosu nije odigrao nijedan taj-brejk, ovo mu je prvi još od Rima koji je takođe igrao sa Krajinovićem. Inače, ove sezone odigrao ih je 12 i samo jedan je izgubio, Krajinović je na 5-6 ove godine kada je reč o taj-brejku.

Znala je malobrojna bečka publika aplauzima da nagradi maestralne, pa čak i egzibicione poteze naših majstora. Fenomenalno su igrali i Nole i Filip uz mini-brejkove za 2:2. Vodila se žestoka borba za svaki poen, imao je Krajinović set loptu, ali je Đoković na svoj servis došao do 6:6.

Neverovatno šta je Filip potom uradio – zakucao je lopticu u mrežu iz voleja… Takav poklon Novak je oberučke prihvatio i posle 71 minuta uzeo set!

6:6 Idemo u taj-brejk!

„Rade“ Novakove bekhend paralele kao od šale, pa je stigao do đusa tačno na sat vremena igre iako je Krajinović imao 40:0. Ipak, asom i forhendom izborio se za taj-brejk.

6:5 Đoković „pali mašinu“

Bilo je 3:5, sada je 6:5 jer je Đoković nanizao tri gema u ključnim trenucima i sve je na njegovoj strani… Krajinović je servirao za set nedavno, a sada će za produžetak prvog seta.

5:5 BREJK!

Žurio je Krajinović, što je Đoković iskoristio za 0:30, ali je Filip uzvratio snažnom forhend dijagonalom za kojim je stigao loš volej, pa je Novak imao dve vezane brejk lopte i prvu iskoristio novom greškom prijatelja i rivala.

4:5 Đoković se izvukao – za sada

Iako je imao snažne druge servise, mučio se Đoković i bekhend je izbacio u aut za 30:30. Teško je stizao do poena, falio mu je neki lak koji je stigao u pravo vreme, ali je potom napravio drugu duplu grešku za „đus“. Usledila je ona Novakova bekhend paralela, pa servis viner da osvoji gem i smanji prednost Krajinovića koji će servirati za set.

3:5 Krajinović spasao dve brejk lopte

Izvukao se Krajinović iz vrlo neugodne situacije i produžio sjajnu seriju na četiri vezana gema, pa Novak servira za opstanak u prvom setu.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

3:4 BREJK! Krajinović vezao tri gema

Sjajan poen pripao je Krajinoviću, izašao je na mrežu i bekhendom matirao Đokovića koji se vrlo dobro branio – 30:15. Usledio je i neuhvatljiv servis, ubrzo i izjednačenje 3:3.

Kao što je Novak čitao Filipa, tako je uzvratio Krajinović pravovremenim kretanjem na mrežu za brejk loptu u sedmom gemu, a inteligetno je još jednom matirao Novaka na mreži za 3:4.

3:2 RIBREJK!

Ekspresno uzvraća Filip Krajinović i oduzima servis Đokoviću koji je samo poen uzeo u ovom gemu, a koji je izgubio slanjem loptice u mrežu

3:1 – BREJK!

Odlično se poznaju Đoković i Krajinović, pa je Novak pročitao njegovu nameru i izlaskom na mrežu došao do 15:30, a drop-šotom stigao i do prve brejk lopte od početka. Ušao je agresivno u poen, opet izašao na mrežu i volej iz bekhenda pretvorio u brejk.

2:1 Novak ekspresno do vođstva

Krajinović je posle „đusa“ došao do izjednačenja i onda Novak-ekspres. U prvom njegovom servis gemu odigrano je čak 14 poena, a sada samo četiri jer je sa nulom došao do novog vođstva.

1:0 – Prvi gem od skoro 10 minuta i dve brejk lopte

Novak je izabrao prvi da servira… Viner, pa dupla servis greška prvog tenisera sveta, i onda as za 30:15. Borba se odmah potom rasplamsala i Đoković je sa dva odlična forhenda uz izlazak na mrežu spasao brejk loptu. Usledilo je novo nadmudrivanje na mreži u kojem je Krajinović sjajnom reakcijom došao do druge brejk šanse, koju je Novak spasao snažnim servisom, iako ga je servis od početka nešto slabije slušao, ali je ubrzo uzeo gem posle mnogo muka.

Foto: Printskrin/Sport Klub

15.46 Novak oborio Rafin rekord

Novak Đoković oborio je jedan rekord koji je dosad držao Rafael Nadal, a o čemu je zapravo reč čeka vas u posebnoj vesti – OVDE.

15.42 Đoković u Beču zbog GOAT trke

Novak Đoković otvoreno je govorio o razlozima igranja u Beču.

“Veliki razlog je trka za završetak sezone na prvom mestu ATP liste i za istorijski broj 1 koji ću, nadam se, ostvariti do marta sledeće godine”, rekao je, između ostalog, Novak.

15.35 DOBRO DOŠLI

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar