Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Lako, brzo, sigurno! Novak Đoković trijumfalno je započeo Masters u Rimu i u 2. kolu savladao Italijana Salvatorea Karuza - 6:3, 6:2.

Neverovatan peh dogodio se prethodno Đokoviću u Njujorku, gde je diskvalifikovan pošto je nehotice lopticom pogodio linijskog sudiju.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je to kraj za najboljeg igrača sveta, koji je bio „viđen“ kao novi šampion US Opena, ali je splet neverovatnih okolnosti uticao da do toga ne dođe.

Podiglo se mnogo bure u belom sportu kao eho sa „Flašing medouza“, pa na šljaci u Večnom gradu traži povratak na trijumfalnu stazu i pohod ka novoj masters tituli.

I odlično je krenuo… Brzo, efikasno, sigurno je savladao Karuza koji je pružio vrlo dobar otpor i posle 84 minuta prošao u 3. kolo Rima, a tamo ga čeka pobednik meča Čekinato – Krajinović.

Protiv Italijana je vodio vrlo izjednačenu borbu do sredine prvog seta kada je Novak u osmom gemu brejkom napravio ključnu prednost za prvi korak ka trijumfu. U drugom setu viđen je maratonski gem od 12 minuta, u kojem je Đoković oduzeo servis Karuzu i najavio konačan ishod.

Masters Rim, 2. kolo

Đoković – Karuzo 6:3, 6:2

Beretini – Korija 7:5, 6:1

Čilić – Gofan 6:2, 6:2

PROČITAJTE JOŠ Senzacija u Rimu: 247. igrač na svetu “počistio” Vavrinku

KRAJ! POBEDA! Đoković – Karuzo 6:3, 6:2

5:2 BREJK ZA ĐOKOVIĆA!

Čini se da je pobednik poznat, samo ostaje otvoreno pitanje konačnog rezultata… Novak je napravio novi brejk, treći iz osmog pokušaja na meču i u sledećem gemu servira za pobedu.

Đoković čestita Karuzu na dobrim potezima; Foto: Printskrin Sport Klub

4:2 Novak s nulom čuva brejk

Odličan gem i za Đokovića, bez izgubljenog poena je uzeo sačuvao servis, a do nule je došao tako što je Karuzo pogodio mrežu.

3:2 Sjajni forhendi Karuza

Odlično je Karuzo izgradio poen, oterao je Novaka od osnovne linije i pogodio sam ćošak za 30:0. Sve to je posle malo upropastio drugom duplom servis greškom na meču, da bi sjajnim forhendima smanjio zaostatak.

3:1 Đoković potvrdio brejk!

Odličan servis Đokovića, dobar bekhend i ne tako dobar forhend posle kojeg je Karuzo poslao lob u aut za 40:30, nakon čega je prvi teniser sveta potvrdio brejk.

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

2:1 Maratonski gem od 12 minuta i BREJK NOVAKA!

Sam sebi je Karuzo govorio „Dosta više sa greškama“, kojima je Novaku omogućio dve vezane brejk šanse. Obe je spasao, prvu dobrim servisom, drugu neuhvatljivom forhend paralelom. Ipak, usledio je odličan bekhend ritern Đokovića za treću brejk priliku, koja je ostala na mreži…

Parirao je Italijan odlično, Nole je iz forhenda snažno „tukao“ tri puta zaredom tokom najdužeg gema u meču, koji je dobio nastavak kroz treći „đus“. Karuzo je dobrim servisom još dva puta poveo i produžio gem na osam minuta, ali je i slao bekhend u aut. Maratonska borba otišla je na skoro 12 minuta, Nole je stekao i četvrtu brejk priliku, i posle 18 odigranih poena uspeo da oduzme servis protivniku.

1:1 Dobar servis Đokovića

Malo se zakomplikovala situacija usled 30:30, ali je dobar servis pritekao prvom teniseru sveta u pomoć za izjednačenje u uvodnim trenucima ove deonice.

0:1 As Karuza i stisnuta pesnica

Imao je Đoković 15:30 na servis Italijana, igrao se i „đus“, ali je Karuzo drugim asom sačuvao servis na startu drugog seta. U prvom je imao čak 11 grešaka iz forhenda…

PRVI SET Đoković – Karuzo 6:3

Morao je prvi teniser sveta dobro da se namuči kako bi slomio otpor hrabrog Italijana i za 39 minuta napravio je prvi korak ka trijumfu.

5:3 BREJK ĐOKOVIĆA!

Nekoliko kratkih poena i grešaka Karuza doneli su Đokoviću ukupno treću brejk loptu u prvom setu, koju sada materijalizuje za razliku od prethodne dve. U sledećem gemu servira za osvajanje prvog seta.

4:3 Veliki je šampion Novak

Zbog čega tačno – više pročitajte OVDE.

Podrška iz Novakovog boksa; Foto: TV Sport Klub

3:3 Đoković propustio dve brejk šanse

Polako hvata Đoković svoj ritam na šljaci, što se ogleda i u dve brejk šanse u šestom gemu. Prvu je Novak poslao u aut, dok je drugu Karuzo poništio preciznim forhendom. Usledio je fenomenalan poen, najbolji od početka meča. Najbolji teniser sveta poslao je odličan drop šot, ali je Karuzo stigao na mrežu i bekhend paralelom došao do vođstva i potom sačuvao servis.

3:2 Novak asom do vođstva

Opet se nešto veća borba vodila na servis Karuza, uz duže razmene udaraca, jer Italijan napada kad god može i hrabro igra (2:2). Đoković je zatim odlično servirao, sa nulom uzeo gem i asom opet poveo.

2:1 Karuzo pretio, Đoković čuva servis

Zapretio je Italijan sa 15:30 na Noletov servis, da bi zatim bekhendom došao do „đusa“… Nešto duža borba pripala je Đokoviću i to posle snažnog drugog servisa, kakav rival baš i nije očekivao jer je previše ušao u teren prilikom riterna.

1:1 Karuzo servisima do izjednačenja

Uzeo je Karuzo prva tri poena na svoj servis, koji mu inače nije jača strana, Novak je osvojio jedan poen ali nije sprečio izjednačenje.

1:0 Prvi gem za Novaka

Tri puta je prvi teniser sveta naterao Karuza da pošalje forhend u mrežu i na taj način je poveo u 2. kolu Mastersa u Rimu.

12.54 POČEO JE MEČ!

12.51 – Zagrevanje u toku

Teniseri su na Centralnom terenu i trenutno je zagravanje na snazi.

12.48 – DOBRO DOŠLI

Uskoro će početi meč između Novaka Đokovića i Salvatorea Karuza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare