Djokovic Federer
Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Novak Đoković nesmotrenim potezom ispustio je šansu da na US Openu stigne do 18. grend slem titule i približi se Federerovom rekordu od 20 trofeja na najprestižnijim turnirima.

Ono što nije uspeo zbog diskvalifikacije u Njujorku, prvi reket sveta će pokušati u Parizu, na Rolan Garosu, a prethodno će učestvovati na Mastersu u Rimu.

Do odlaska u Francusku Srbin će se zadržati na čelu ATP liste i tako preteći Pita Samprasa po broju nedelja na vrhu i prići rekorderu Rodžeru Federeru, ipak taj rekord iz perspektive Srbina nije u prvom planu.

PROČITAJTE JOŠ

„Sampras je bio moj idol kad sam bio dete i činjenica da ću ga prestići ima poseban značaj. Ipak, moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše grend slemova, da nadmoašim Federerov rekord“, istakao je Đoković.

Prvi reket sveta trenutno ima 17 grend slem trofeja, dva manje od Nadala, a tri u odnosu na Federera. Švajcarac je trenutno van stroja zbog povrede, ali posao do cilja neće biti lak.

„Tim i Zverev imaju kvalitet da osvoje grend slem na bilo kojoj podlozi. U svakom slučaju Dominik je zaslužio taj uspeh više od bilo koga drugog. Sećam se kada sam prvi put osvojio grend slem (Australijan open, 2008) imao sam osećaj da skidam majmuna sa ramena. Tada počinjete mnogo više da verujete u sebe i prestaju da vas sputavaju očekivanja i pritisak. Između ostalog, Tim je iza Rafe drugi veliki favorit za osvajanje Rolan Garosa“, rekao je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare