Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Novak Đoković imao je šta da kaže svetskoj javnosti otvorenim pismom, kojim je obrazložio kako je želeo da pomogne teniserima.

PROČITAJTE JOŠ

Australijan open trebalo bi da počne 8. februara, a već sada je turnir u žiži kao da se održava. Razlog su specifični uslovi pripreme u vreme pandemije koronavirusa, u kojima 72 tenisera ima poteškoće.

Oni koji su leteli avionom u kom je samo jedna osoba bila zaražena, mora da ide u 14 dana karantina, bez prava odlaska na treninge i u teretanu.

Novak Đoković je uložio napore da se teniserima uvedu olakšavajuće mere kako bi se adekvatno spremili za prvi sezonski Grend slem.

Sve što je dobio jesu odbijeni zahtevi uz lavinu kritika i neprimerenih komentara.

Nije naišao Novak na kolegijalnost, štaviše, čak se i Stan Vavrinka rugao Novaku, ali je dobio odgovor, indirektno.

Naime, takmičari su podeljeni i jedni su u Melburnu, drugi Adelejdu. To što su takmičari podeljeni kao da je i zasmetalo Vavrinki, iako je Đoković pokušao da “obriše” privilegije i izbori se za jedan status.

Međutim, svih šest njegovih predloga organizatori Australijan opena su odbili, na šta je Vavrinka imao kratak i podrugljiv komentar:

“Iz Adelajda, hahaha”, bio je Stanov odgovor na sve što se Nole zalagao, aludirajući na to što po troje najboljih tenisera i teniserki ima privilegovan status prilikom priprema za turnir u Melburnu.

Novak je imao odgovor u delu svog saopštenja i na ovo.

„Bio sam svestan da su šanse male da se bilo koji naš predlog prihvati, baš kao što je odbijen moj zahtev da budem u karantinu sa svojim timom u Melburnu umesto u Adelajdu, zbog striktnih propisa Vlade. Pošto nisam mogao da budem s drugima u Melburnu, stavio sam se na raspolaganje da pomognem ako je potrebno“, naveo je Đoković.

Verovatno je i sam Vavrinka znao da nije Novak bio u prilici da sam bira gde će biti smešten, ali je najlakše bilo podrugljivim komentarom zatalasati u trendu sa aktuelnom hajkom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar