Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Osvajanjem Rima, Novak Đoković je napravio idealnu uvertiru pred Rolan Garos na kojem će pokušati da stigne do 18. grend slem trofeja.

Glavni rival prvom reketu sveta na putu do petog trofeja u aktuelnoj godini biće Rafael Nadal, Španac koji prestižni pariski turnir dočekuje kao branilac titule.

PROČITAJTE JOŠ

Uprkos činjenici da je Nadal u Rimu eliminisan već u četvrtfinalu, Novak Đoković pred Rolan Garos označio ga je kao glavnog favorita za tron.

„Iako je izgubio ove nedelje, smatram, a sa mnom će se složiti i mnogi drugi, da je Rafa favorit broj jedan na Rolan Garosu. Zbog rekorda koje je u Parizu oborio, zbog istorije njegovih rezultata, mislim da niko ne može da bude ispred njega“, istakao je Đoković.

Ipak, Novak ne smatra da je osvajač 12 trofeja na Rolan Garosu, nepobediv što je nedavno potvrdio Argentinac.

„Sa druge strane, Dijego Švarcman je u Rimu pokazao da Nadal može da se pobedi na šljaci. Iako Rafu vidim kao favorita broj jedan, smatram da ima igrača koji mogu da ga pobede na Rolan Garosu. Biće interesantno“, ocenio je Novak Đoković.

Kvalifikacije u Parizu su počele u ponedeljak, a glavni deo turnira krenuće u nedelju. Titulu brani Nadal, koji je pre godinu dana u finalu pobedio Tima, dok je Đoković zaustavljen u polufinalu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar