Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Mateo Beretini, najbolji teniser Italije, odlučio je da napravi zanimljivu paralelu između kolega i legendi NBA lige.

Trenutno 10. igrač planete je u intervjuu za „Ubitenis“ objasnio da je veliki ljubitelj najjače košarkaške lige sveta, pa je odlučio da tenisere uporedi sa velikanima:

PROČITAJTE JOŠ

„Nadal, fizički podseća na Lebrona Džejmsa, oba su veoma mladi i eksplozivni. Federera bih uporedio sa Majklom Džordanom, dok me Đoković podseća na Kobija Brajanta, pre svega zbog toga što je uvek u stanju da ima hladne nerve u teškim situacijama“, izjavio je Beretini.

Ne čudi što je Novaka uporedio sa prerano preminulim Brajantom (26. januara 2020. godine se srušio helikopter) jer je Srbin otkrio da se povremeno čuo sa Kobijem koji je znao da mu udeli savet, pa su vremenom postali i prijatelji.

I pored toga što ih je uporedio sa najvećih košarkašima svih vremena smatra da će velika trojka teško uspeti da ostane na vrhu:

„Ova velika trojka ima nešto više u odnosu na ostatak teniskog sveta na grend slem turnirima, ali drugi se bliže tom nivou. Dominik Tim je napredovao na nivo više. Impresionirao me je i Medvedev kada smo zajedno trenirali u Londonu. On bi mogao da bude sledeći od igrača koji će osvojiti grend slem“, dodao je Italijan.

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Beretinijev najveći uspeh do danas na grend slem turnirima je polufinale US Opena 2019. godine, a ističe da jedva čeka Olimpijske igre u Tokiju:

„Sanjam da se plasiram na ATP Tour finale koje će se premijerno održati u Torinu. To mi je dodatni motiv. Drugi cilj je da igram na olimijskom turniru. Ovaj događaj mi je ostao u snovima još iz dečačkih dana. Moje omiljene su trke na 100, 200 i 400 metara. Kada je Jusein Bolt osvajao olimpijske medalje, svi su ga gledali. Pratio sam i naše heroine, Valentinu Vezeli i Federiku Pelegrini. Apsolutno želim da budem u Tokiju. Takođe, moja velika strast je i NBA, tako je u celoj mojoj porodici. Počeo sam NBA da pratim sa Lebronom Džejmsom. LA Lejkersi su favoriti za titulu, ali tu su i LA Klipersi i Bruklin Netsi“, završio je Italijan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar