Rafael Nadal ne igra na US Openu
Foto: EPA-EFE/DAVID CROSLING

Novak Đoković i deo preofesionalnih tenisera odlučio je da formira Udruženje profesionalnih igrača tenisa (PTPA) van Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) koje za cilj ima borbu za veća prava tenisera, na šta je reagovao Rafael Nadal.

Španac je uoči turnira u Rimu, koji će biti prvi na kojem učestvuje od pauze usled pandemije koronavirusa, govorio o inicijativi Novaka Đokovića izrazivši sumnju u efekat koji će imati novoosnovano udruženje.

PROČITAJTE JOŠ

„Razumem nezadovoljstvo pojedinih sportista koji su potpisom podržali taj predlog, ali postoje tu mnoga pitanja bez odgovora. Uz to, mislim da ovo nije pravi momenat“, istakao je Nadal.

Iz perspektive drugog reketa sveta uticaj u pokretanju PTPA imali su i lični interesi.

„Čak i da nismo u situaciji u kojoj smo, mnogi detalji tu nisu jasni. Uz to, neke stvari nisu ni postavljene kako treba. Povrh svega, prolazimo kroz svetsku krizu, u svakom aspektu te reči. Teška su ovo vremena za sve nas, za igrače, organizatore, celu tenisku turneju. Trebalo bi da se držimo zajedno, a ne da svako od nas radi iz nekih svojih ličnih interesa“, rekao je Rafel Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare