Đoković: Ovo je najgori mogući scenario

Tenis 23. jun. 202010:27 > 10:41
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Direktor "Adrija tura" Đorđe Đoković govorio je o otkazivanju finala takmičenja u Zadru.

Meč za trofej nije odigran, pošto je neposredno pre toga objavljeno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ

„Imali smo situaciju sa Dimitrovim. Jako sam bio pogođen vešću da je Borna Ćorić, moj drugar iz detinjstva, zaražen koronavirusom. U ovom trenutku imamo testiranih oko stotinu ljudi, što igrača, što ljudi iz organizacije. Svega četiri osobe su pozitivne“, rekao je Đoković za Prvu televiziju.

On je naveo i da iz Hrvatske uveravaju da je sve pod kontrolom.

„Nema razloga za paniku. Najveća nam je briga da svi zaraženi budu zaštićeni i da kroz infekciju prođu što blaže. Kada je Dimitrov objavio da je pozitivan, moj stav je bio da se finale otkaže. Želimo da zaštitimo svakog igrača i svakog navijača. Grigor je pre Beograda i Zadra bio u Sofiji. Mi smo svima iz organizacije rekli da ako osete bilo kakve simptome, da nam prijave. Ivanišević je u četvrtak imao temperaturu, ali je bio negativan na testu. Juče se opet testirao i opet je bio negativan. Ovo je bio jedan događaj humanitarnog karaktera. Naša želja je bila da se skupimo, igramo tenis, da pružimo navijačima u Beogradu, Zadru i širom sveta dobru tenisku zabavu. Ovaj scenario je bio najgori mogući. Sa naše strane je urađeno sve da se zaštitimo, sve mere su bile sprovedene“, istakao je Đoković.

Direktor turnira je dodao i da nije bilo informacija da se Dimitrov oseća loše.

„On je prijavio povredu lakta, iz tog razloga nije učestvovao na otvaranju Adrija tura u Zadru. Da smo imali bilo kakve indikacije od Grigora, on bi se testirao. Od njega nismo imali takvu informaciju. On nije pokazivao bilo kakve znake malaksalosti i da je pod temperaturom. Tražio je samo pomoć fizioterapeuta za lakat“, naveo je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar