Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Argentinski teniser Dijego Švarcman kaže da od "velike trojke" manje zazire od Rodžera Federera i Novaka Đokovića, nego od Rafaela Nadala.

Nadal je godinama bio dominantan na šljaci, Švarcman je od njega gubio u 11 od 12 mečeva i deo razloga za to je što i sam kaže da se „nešto više osećao poraženim“ i pre meča kad bi na teren stupio sa Špancem.

PROČITAJTE JOŠ:

Tridesetjednogodišnjak danas je 124. teniser planete i ove godine ima pet poraza bez pobede. Slika je za „Pekea“ nekad bila drugačija, jer je bio osmi teniser planete s jeseni 2020. godine.

„Mislim da je Rafa od njih trojice izaziva najviše poštovanja kad ulazite na teren. Kao da ulazite na teren malo više poraženi. Sa ostalima, na primer ako Đokovića uhvatite besnog jednog dana ili ako zgrabi nekoliko loptica i ima svoje momente frustracije, ili Federer koji je tako opušten, to vam ponekad daje opcije da uđete u meč“, rekao je Švarcman za „Generaciju F“ na ESPN.

„Ali, Nadal, od trenutka kad krenete da igrate sa njim, od početka do kraja, deluje kao da mu je to poslednji poen u karijeri. Teško je. Izaziva toliko poštovanja u vama da ponekad kažete: ‘Kako to radiš'“, opisuje Argentinac.

Nadal je dugo van igre, poslednji put je bio konkurentan još pre više od godinu i po dana, a onda su ga problemi sa kukom odvojili od terena na duži period i trebalo bi da se vrati u nekom trenutku na šljaci gde je uzeo većinu svojih turnira.

„Rafa to savršeno iznosi na taj način jer mu onda treba manje udaraca nego Federeru ili Đokoviću da bi završio poen i nastavlja da pobeđuje. Veoma je teško održati to što radi od prvog minuta“, istakao je Švarcman.

Dijego ima četiri ATP titule, protiv Novaka je u prethodnih deset godina igrao sedam puta i svaki put je gubio, dok je od Federera gubio devet puta u deset odigranih mečeva.

BONUS VIDEO: Đoković o Ivaniševiću: kraj profesionalne saradnje ne znači kraj prijateljstva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare