Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Spektakl. Ne postoji bolja reč da se opiše predstojeći duel Novaka Đokovića i Aleksandera Zvereva u polufinalu Završnog turnira u Torinu (subota, 21 čas). Ipak, ovo je još jednom mnogo više od igre.

Nemac je jedan od igrača koji Đokovića naziva prijateljom. I dok su van terena prijatelji, na njemu vode ljute borbe, a rivalstvo postaje sve značajnije kako Nemac sazreva.

Do sada su igrali u 10 navrata, a Novak je bio bolji u sedam susreta. Ipak, Đoković i dalje ima dovoljno motiva da se Nemcu revanšira za onaj bolni poraz u polufinalu Olimpijskih igara, iako je bar malo tu bol olakšao trijumf u istoj fazi US Opena.

Igrali su četiri puta ove godine, Nemac je slavio samo jednom, dok je Đoković tri puta izlazio sa terena visoko podignute glave.

PROČITAJTE JOŠ

I dok Zverev neumoljivo razbija sve ostale rivale na ATP turu (u jednom trenutku 54:3), tako demantujući samog sebe da je „najgori Top 10 igrač ikada“, ima dve velike mane koje imaju ime i prezime.

Novak Đoković i Danil Medvedev.

Ove godine je izgubio sedam od osam mečeva protiv njih. Nole je poslednji put izgubio od Nemca još 2018. godine u finalu Završnog mastersa, dok se Medvedevu to dogodilo 2019. godine u grupnoj fazi Završnog turnira.

Dakle, Zverev ima mnogo problema kada se pred njim nađu dva najbolja igrača, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da i u subotu uveče proradi taj čuveni „kriptonit“.

Imao je i te kako burnu godinu aktuelni olimpijski šampion, jer ga je bivša devojka Olja Šaripova optužila da ju je tukao. Uz to je i Brenda Peta pojasnila da ne želi da sa njom da podiže dete koje čekaju. On je demantovao da je zlostavljao Šaripovu, a slučaj je i dalje na sudu.

Gledajte Završni masters uz SBB i EON pakete

Utakmice Završnog turnira u Torinu mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (promo)

Pojasnio je i Miša Zverev, trener i brat Aleksandera, šta će biti neophodno da treći igrač sveta uradio protiv srpskog tenisera.

„Za pobedu nad Đokovićem potrebno je igrati savršeno, ali i tako da se Đoković oseća neprijatno na terenu. Novak uvek pronađe način da uništi i savršen tenis rivala – dobar primer je Rodžer Federer. Na neki način, moraš da igraš slično kao Novak, da ga teniski iritiraš i da slomiš njegov ritam, uvek moraš da uradiš nešto što on ne očekuje.“

Ipak, pre nego što saznamo ko će biti pobednik spektakl koji sa nestrpljenjem čeka teniski svet, Danil Medvedev se plasirao u finalu Torina pobedom nad Kasperom Rudom (6:4, 6:2) u prvom polufinalu.

BONUS VIDEO Neverovatna odbrana Đokovića i brejk poen protiv Rubljova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar