Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Srpski teniseri Janko Tipsarević i Miomir Kecmanović poručili su da ih je odluka o odlaganju turnira sve iznenadila.

U ekskluzivnim izjavama za „Sportklub“, Kecmanović i Tipsarević su otkrili kako se nose sa trenutnom situacijom, kao i šta misle da bi bilo najbolje uraditi kako bi šteta od prekida sezone bila minimalna.

Tipsarević je pre svega zamerio pojedinim stranim kolegama na reakciji o odlasku Novaka Đokovića sa američkog kontinenta pre otkazivanja turnira u Indijan Velsu i Majamiju.

„To je totalno glup potez nekih ATP igrača. Odluka da Novak i svi mi odemo kući nema veze sa bilo kakvom dojavom iz ATP saveta, da smo znali nešto ranije i da smo zbog toga otišli kućama. Totalno je glupo da neko napadne Novaka koji je čak i suviše iskren sa svim igračima, šta će on raditi itd, ‘što na um, to na drum’. Kada je reč o otkazivanju, toliko je mnogo informacija bilo u kratkom roku, sve je tako brzo eskaliralo, i sami vidite. Uhvatili smo jedan od poslednjih letova za Evropu“, izjavio je Tipsarević, koji je rekao i da će krajem maju postati otac dečaka.

Kada je reč o nastavku sezone, on nije tako veliki optimista da će to biti tako skoro.

„Imaćemo abnoramalno sreće ako se odigra Vimbldon. Mislim da do početka američke turneje niko neće rizikovati“, poručio je Janko, koji vreme provodi sa porodicom.

S druge strane, Kecmanović je na Floridi, Brandenton je godinama unazad njegova baza.

„Ovde mi je delovalo bezbednije, ali i ovde su počeli sve da zatvaraju. Tu smo, pa videćemo za dalje“, kaže Kecmanović.

„Generalno, trebalo je kasnije da krenem za Indijan Vels, rekli su mi iz IMG da postoje priče da će da se otkaže. Čekao sam do poslednjeg momenta. Trenutno ne radim ništa, odmaram, ovde nema zaraženih trenutno, nema strogih pravila. Ipak, ljudi se i ovde polako pripremaju. Uglavnom je panika svuda, iako ne znaju mnogo o tome šta se dešava. Trudim se da budem odgovoran, ali uglavnom gledam filmove, trošim noći“, našalio se mladi teniser.

Na pitanje šta je najbolje raditi sa poenima, rekao je:

„Za mene je odluka o zamrzavanju najbolja, jer niko od nas nije imao priliku da brani poene“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram