Novak Đoković
FotO: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Prvi reket planete Novak Đoković nalazi se na spisku igrača za turnir u Madridu, koji se igra u aprilu.

Đoković je ove sezone igrao na Australijan openu gde je stigao do polufinala i izgubio od Janika Sinera i na Indijan Velsu, gde je poražen u drugom meču od Luke Nardija.

PROČITAJTE JOŠ:

Preskočio je turnir u Majamiju, a iz Madrida su sada obnarodovali da je i dalje na listi igrača za taj masters u glavnom gradu Španije.

Uz Đokovića se kao najveća imena u muškom žrebu navode i Karlos Alkaraz, Rafael Nadal, Danil Medvedev, Janik Siner, Andrej Rubljov i Holger Rune, a tu je i Saša Zverev.

Od srpskih igrača su na spisku potencijalnih učesnika i Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović, dok su od poznatijih tu i Kasper Rud, Aleks De Minor, Stefanos Cicipas, Grigor Dimitrov, Karen Hačanov, Tejlor Fric, Ben Šelton, Marin Čilić i brojni drugi.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели #MMOPEN (@mutuamadridopen)

Spisak imena je podugačak, a i u ženskoj konkurenciji bi trebalo da bude „pakleno“, jer su na listi i Iga Švjontek, Arina Sabalenka, Koko Gof, Elena Ribakina, Džesika Pegula, Ons Žaber, Ćinven Dženg i Marketa Vondroušova između ostalih.

Masters u Madridu se u muškoj konkurenciji igra za hiljadu ATP bodova, zakazan je za period između 22. aprila kada kreću kvalifikacije, do petog maja kada je finale. Novak je ovaj turnir osvajao tri puta (2011, 2016. i 2019), a poslednji put ga je igrao 2022. kada je poražen od Karlosa Alkaraza u polufinalu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели #MMOPEN (@mutuamadridopen)

BONUS VIDEO: 40 meč-lopti i podizanja pehara Novaka Đokovića na mastersima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar