Novak Đoković, Huan Martin del Potro
Novak Đoković, Huan Martin del Potro; Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Bivši argentinski teniser Huan Martin Del Potro svestan je da su i sada brojevi na strani Novaka Đokovića u polemici ko je najbolji svih vremena.

Mnogima je jasno da bi i Delpo imao daleko bolju karijeru od jedne grend slem titule s US opena da ga povrede nisu upropastile.

PROČITAJTE JOŠ:

Baš u godinama kad se i Đoković pojavljivao na najvećoj sceni, blistao je i snažni Argentinac, čiji je razoran forhend probijao svačiju odbranu.

Petnaest godina od prve i jedine titule na US openu kada su i on i Novak imali po jedan trofej sa najvećih turnira, Đoković ih ima 24.

Nadmašio je Srbin time i dvojicu najvećih rivala, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, pa se oko njih trojice lome koplja ko je „GOAT“.

„Svako je bio najbolji u drugačijim periodima. Od 2006. do 2009. godine niko nije mogao da savlada Rodžera, ali je Rafa bio najbolji na šljaci. Novak ima dug put pred sobom. Osvojio je više titula od obojice, a i dalje pričamo o tome ko je najbolji svih vremena“, rekao je Del Potro.

I tu je sugerisao da još uvek nije spreman da laskavo priznanje prepusti srpskom igraču, mada Nadal ima 22 grend slem titule, a Federer 20. Uz to, srpski as ima bolji skor od obojice i više mastersa, kao i nedelja na vrhu.

„Ako osvoji još neki grend slem, neće biti važno koliko navijača imaju Rodžer ili Nadal“, dodao je Del Potro.

BONUS VIDEO: 40 meč-lopti i podizanja pehara Novaka Đokovića na mastersima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare