Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/MATT TURNER

Novak Đoković je nastavio da blista i stigao do 33 pobede zaredom u Australiji, a sve detalje sa ovog meča mogli ste da pratite uz Nova.rs.

Novak Đoković je savladao Danila Medvedeva sa 6:3, 6:4 (identičnim rezultatom bio bolji i od Denisa Šapovalova) i tako obezbedio mesto u finalu Adelejda (serija 250) u kom će igrati protiv Sebastijana Korde

PROČITAJTE JOŠ

Biće ovo prvi međusobni duel dva tenisera.

Đoković je deveti put u karijeri savladao Medvedeva nakon velike borbe, ne samo sa rivalom, nego i sa povredom. Đoković je morao da napustio teren tokom prvog seta jer su lekari morali da mu ukažu pomoć na međunožju, a zbog toga je morao da skine šorts.

Đoković je motivisan za predstojeći susret jer bi mu ovaj trijumf otvorio vrata ka titulu u Adelejdu, a posledično i do prvog mesta na planeti (u slučaju titule na Australijan openu od 16. do 29. januara).

Novak je ispisao istoriju jer punih pet godina nije izgubio u Australiji, a istovremeno je odigrao i 348 mečeva protiv Top 10 igrača. Niko nikada u istoriji nije odigrao više, do ovog susreta je bio izjednačen sa Rodžerom Federerom.

Đoković - Medevedev 6:3, 6:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare