Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Za sada je teško reći da li će Novak moći da igra u Kanadi. Da je turnir naredne nedelje - ne bi mogao.

Ežen Lapjer, direktor mastetrs turnira u Montrealu kaže da ne zna kakva će situacija biti kada dođe vreme za „Rodžers kup“.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je taj turnir osvajao četiri puta, prvi put još daleke 2007. godine kada je pobedio Rodžera Federera u finalu 7:6 (2), 2:6, 7:6 (2).

Srpski teniser je od početka godine odigrao samo u Dubaiju, propustio je Australijan open, ali i američke masterse u Indijan Velsu i Majamiju, jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

„Ne žurimo nigde. Pretpostavljamo da će biti promena kako se turnir bliži, ako se situacija popravi, ili ako se pogorša, svejedno. Da je u pitanju današnji dan, bilo bi nemoguće za Novaka da uđe u Kanadu i učestvuje na turniru. Tako da nam ostaje da sačekamo. Nemamo oko čega da brinemo, jer ćemo samo slediti pravila. Sledićemo preporuke vlasti. U Evropi, raste broj obolelih, mogu da se dese neprijatna iznenađenja, ali za sada ide dobro“, rekao je Lapjer.

S obzirom na to da je pre dve godine „Rodžers kup“ otkazan, sada je situacija znatno povoljnija.

„Ide sve kako želimo. Vraćamo se normalnom turniru. Otkazan je 2020, 2021. godine imali smo trećinu kapaciteta. Bićemo srećni da vidimo pune tribine, prodaja karata ide punom parom napred“, istakao je Lapjer.

Istom prilikom se osvrnuo i na slučaj ruskih tenisera na ATP turu, pre svih Danila Medvedeva i Andreja Rubljova.

„Bilo da je reč o Rubljovu ili Medvedevu, moramo da pokažemo da i mi želimo mir… Ne želimo da tražimo načine da se još više antagonizujemo ruskom narodu. Ne mislim da bi to pomoglo“, naveo je Lapjer.

BONUS VIDEO: Ključni poen na meču Đokovića i Veselog

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare