Foto: EPA-EFE/KIKO HUESCA

Direktor Mastersa u Madridu, Đerar Cobanijan, zalaže se da teniska 2020. godina bude izbrisana i da se njeni rezultati uopšte ne računaju.

U izjavi za španske medije, on je praktično predložio da se 2020. godina smatra „nultom“ godinom, tačnije da svi rezultati postignuti od 31. decembra 2019. do 1. januara 2021. ne budu uzeti u obzir.

„Hajde da izbrišemo sve poene i ovo proglasimo belom godinom. Onda da sve krenemo iznova“, rekao je Cobanijan.

PROČITAJTE JOŠ

To znači da se nijedan turnir ne bi računao za bodove na ATP i WTA listi, te da bi se sa bodovanjem krenulo prvim danom januara, tako što bi se branili poeni osvojeni u 2019. godini.

Naravno, predlog je vrlo problematičan, jer bi to značilo da bi na gubitku bili Novak Đoković, koji je osvojio Australijan Open i Dubai, kao i Rafael Nadal, pobednik turnira u Akapulku. Uz njih i svi ostali koji su osvojili trofeje na takmičenjima koja su održana od početka godine.

Teško je verovati da bi ovako nešto moglo da prođe, jer oni koji su do titula došli na terenu na najnormalniji način, ne mogu biti kažnjeni zato što je došlo do pandemije koronavirusa i prekida sezone.

Ako ništa drugo, iz ovog predloga može da se razabere logičnije rečenje, a to je da, u slučaju da se do kraja 2020. ne bude igralo, sve počne 1. januara 2021. i to tako što bi se od januara do marta branili poeni osvojeni u prva dva i po meseca 2020. godine, dakle do trenutka prekida sezone, a potom do kraja sve ono što je ostvareno od marta do kraja 2019. godine.

Tim predlogom niko ne bi bio oštećen, ali na ATP i WTA je da što je moguće brže odgovore na brojna pitanja kako i šta činiti dalje u nastavku sezone, za koju znamo da se neće nastaviti pre 13. jula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram