Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pre sedam godina na tom mestu je bila močvara.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otvorio je terene u Visokom, u parku „Ravne 2“, igrajući egzibicione mečeve sa Aljažom Bedeneom, Aldinom Šetkićem i Ivanom Dodigom.

PROČITAJTE JOŠ...

Rezultat je bio u drugom planu, dobro se zabavljao sa publikom, a često šalio sa sudijama i rivalima s kojima je igrao po tri gema.

Semir Osmanagić, prvi čovek kompleksa Bosanskih piramida otkrio je kako je do ideje da se izgrade tereni na tom mestu, uopšte i došlo.

„Evo danas je veličanstven dan, praznik tenisa i sporta. I više od igre. Šetajući parkom Ravne 2, Novaku je palo na pamet da me pita: ‘Šta misliš gde bismo mogli da napravimo jedan tvrdi teren’. Rekao sam mu – evo ovde na ovoj livadi. Sledeći dan kaže: ‘A trebalo bi i jedan za šljaku, tako da se može trenirati i na šljaci’. Kažem mu – samo ovde u produžetku. Onda sledeći dan kaže: ‘Znaš šta, trebaju nam i svlačionice’.

Može u produžetku. I on je onda otišao, a pre 113 dana ja sam doveo geometre, bagere, počeli smo kopati, neke rupe ispod zemlje, bila je tu i močvara… Koliko vas je iz Visokog? Koliko vas se seća šta je bilo ovde pre sedam godina? Bila je bara, močvara, kažu mi prašuma. Kažu da kad deca gore šutnu loptu, pa ode dole, da niko nije išao po nju“.

Samir Osmanagić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Bilo je i sedam divljih deponija ali ovim primerom pokazujemo da od nečeg zapuštenog možemo napraviti transformaciju u nešto najlepše“, dodaje Osmanagić.

Otkrio je i da je sedmi teniser planete „krstio“ terene na kojima će se dogodine organizovati „Piramid kup“.

„Novak je dao ime: ‘Regionalni centar za pripremu vrhunskih tenisera’. A najveći brend u svetu tenisa je svakako Novak Đoković. Čak 373 sedmice na teniskom tronu. Niko pre njega i dugo niko posle njega. On već šesti put dolazi ovde u Visoko. To je snažna poruka, sportska i ljudska. Novak je i finansijski uspeo u životu ali tek tad počinje test za svakoga od nas. Hoćemo li da pomognemo drugima ili da gradimo. A on je taj test prošao. Setite se samo svih onih elementarnih nepogoda… Nije morao ali je pomagao. Pomaže svakome u nevolji“, rekao je Osmanagić.

BONUS VIDEO Novak Đoković prvi put video stadion sa svojim imenom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar