Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Neugodan rival, ali Novak je u neverovatnoj seriji

Srpski teniser Novak Đoković igraće protiv Maksima Kresija u drugom kolu Mastersa u Parizu, a njihov meč će početi negde oko 16 sati po beogradskom vremenu.

Novak i Kresi su četvrti po redu na Centralnom terenu,a njhov duel možete gledati na kanalu Sport Klub 1HD.

Kresi je u prvom kolu lako savladao Dijega Švarcamana, ali je Novak izraziti favorit, pošto je u seirji od devet pobeda.

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvojica sastaće se po prvi put u karijeri, a zanimljivo je da je Kresi pre nego što se odlučio da nastupa za SAD igrao pod zastavom Francuske.

Đoković je do sada titulu u Parizu osvajao rekordnih šest puta, a zbog svega što mu se dešavalo ove godine imaće motiv da trijumfuje i u prestonici Francuske i kasnije na Završnom mastersu u Torinu.

„Svaki put kada sam na terenu sa reketom, čak i onih dana kada nisam motivisan, tražim inspiraciju da unapredim svoju igru. To je uslov broj jedan zbog kog nastavljam da igram posle 20 godina. Posle toga je tu ambicija osvajanja velikih titula koje imamo u tenisu i da budem u istoriji. Ja sam u posebnom trenutku. U poziciji sam da pišem istoriju mog sport. To je možda i najveća motivacija da nastavim da se takmičim“, izjavio je nedavno Đoković za radio „RMC“.

Prošle godine je Novak u Parizu stigao do rekordne 37. masters titule, trenutno je na 38 (osvojio Rim ove sezone), a sada bi taj skor mogao dodatno da popravi.

BONUS VIDEO Novakov reket poleteo ka publici, posvađao se sa sudijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare