Novak Đoković Foto: REUTERS/Matthew Childs

Australijski teniser Nik Kirjos nije imao sreće da se sastane sa Novakom Đokovićem u Dubaiju.

Na turniru Svetske teniske lige, Đoković se povukao pred meč zbog toga što se nije osećao sto posto spremnim.

PROČITAJTE JOŠ:

Reč je o egzibiciji, a na terenu se umesto Srbina našao Grigor Dimitrov i pobedio australijskog igrača, čiji tim na kraju nije trijumfovao.

„Mislim da Novak mora da igra po svaku cenu. On je jedan od najvećih igrača svih vremena i dok god igra, treba nam na najvećim turnirima. Kao takmičar, hoću da ga vidim prisutnog. Ako osvojite turnir, a ne pobedite Đokvoića, onda znate da taj turnir, zapravo i nije ozbiljan turnir“, rekao je Kirjos, a preneo „We love Tennis“.

Australijanac je šokirao i izjavom da bi se verovatno penzionisao kada bi osvojio grend slem titulu.

Prošle sezone, a ove godine tokom leta bio joj je blizu kada je u finalu Vimbldona zaustavljen upravo od Đokovića.

(AP Photo/Adam Hunger)

Osvojio je pre toga jednu kod kuće, u Australiji, ali u dublu sa Tanasisom Kokinakisom.

„Nijedan teniser koji nije iz Australije ne razume ovo. Lako je Evropljanima i Amerikancima da izgube ili pobede na turniru, a onda sednu u avion i za pet sati su kod kuće, gde provedu nedelju dana pre sledećeg turnira. Kao Australijanac, pravite četiri do sedam meseci blokova putovanja. Iskreno, mislim da to nije zdravo. Nijedan pravi sportista to ne radi, u bilo kom sportu. Da bude sedam meseci sam“, kaže Kirjos i poentira.

„Ljudi misle kao, šta se žališ? ALi to nije ono što misle. Živim u koferu, po hotelima. Nije baš da sam na odmoru. Moram na teren, da treniram, ovaj stil života je zahtevan. Ako se desi da osvojim grend slem, verovatno ću se penzionisati da budem iskren“, naveo je Kirjos.

BONUS VIDEO: Umrla jedna od najvećih legendi svetskog tenisa, srpski as nije mogao da sakrije tugu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar