Novak posle pobede nad Sinerom ponovo u centru pažnje.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković je nakon velike borbe i preokreta stigao do pobede nad Janikom Sinerom u pet setova (5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2).

PROČITAJTE JOŠ...

Plasirao se u polufinale Vimbldona, gde će igrati protiv Britanca Kamerona Norija u petak, a po završetku meča je, uz širok osmeh, otkrio da „ima pet dobrih vesti“, uz burnu reakciju publie. No, posebno je „odskočila“ jedna rečenica:

„Kamo sreće kada bi vesti na državnim kanalima bile 90 odsto sa dobrim vestima“, rekao je Novak.

Tu situaciju možete da pogledate na snimku u vrhu teksta.

Đoković je sedmi put u karijeri uspeo da dođe do preokreta na grend slem turnirima, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Borisom Bekerom, dok su ispred njega još samo Aron Kristajn sa osam preokreta, i Tod Martin sa devet, kao apsolutni rekorder.

Novak je dosad 11 puta igrao pet setova na Vimbldonu, od čega je poražen samo jednom – od Marija Ančića 2006. godine. Ima i najveći broj pobeda u pet setova od aktivnih igrača, ispred njega je u istoriji samo nekadašnji svetski broj jedan, Ilije Nastase, koji je slavio 42 puta, uz 23 poraza.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak odigrao nestvaran udarac, bacio se na travu, pa pravio šou i širio ruke kao avion

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare