Foto: REUTERS/Damir Sagolj/Guliver

Najbolji svetski teniseri svakako imaju interesantan, ali i različit muzički ukus. List "Korijere delo Sport" objavio je "plejlistu" sa imenima muzičara i grupa koje se često nalaze na meniju svetskih teniskih zvezda.

Ako ste se pitali koju mutiku slušaju vaši omiljeni teniseri, sada možete da dobijete i jasniji uvid u to šta pojedinci slušaju pre i posle mečeva, a neki i pri samom izlasku na teren.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije retkost videti igrače kako na teren ulazi na slušalicama na ušima, a najviše ih ima naloge na aplikacijama kakve su Spotifaj, Epl Mjuzik i Amazon Mjuzik.

Članovi takozvane „velike trojke“ svetskog tenisa su često umeli da otkriju šta je na njihovom slušalačkom repertoaru, utisak je da imaju dosta različite ukuse.

Rafa Nadal voli da sluša muziku u svlačionici pre mečeva, a on je, logično neko ko poprilično voli te domaće, latino ritmove. Neke od omiljenih stvari su mu pesma „You“ od Hulija Iglesijasa i „Pero tu“ Alehandra Sansa. Rado sluša i Šakiru, pevača Brajana Adamsa ili bend poput Bon Žovija.

Što se tiče Federera, on je kroz svoje muzičko sazrevanje prošao dosta različitih žanrova, pa je kao mlaži voleo disko zvuk, da bi kasnije postao obožavalac Majkla Džeksona, ali i velikih grupa kao što su Kvin ili AC/DC i Metalika. Jedna od Rodžerovih omiljenih pesama je „Fly away“ od Lenija Kravica, dok njegova supruga Mirka đuska uz zvuke pesme „No doubt“ od Gven Stefani.

Novak Đoković ima dosta različit muzički repertoar. On je često imao prilike da istakne, kako je njegov prvi teniski učitelj, Jelena Genčić, uspela da ga zainteresuje za klasiku, koju i dalje rado sluša, posebno opere.

Novak zna i da se opusti u društvu, voli i narodnu muziku i pesme Tome Zdravkovića, ali i mnoge stvari iz sfere rok muzike i regea. Takođe, poklonik je italijanske muzike, obožava Erosa Ramacotija ali i druge italijanske zvezde popa, što je pokazao i nedavno, kada se pojavio na festivalu u San Remu i otpevao upravo Ramacotijevu pesmu „Terra promessa“.

Endi Mari je poklonik hip-hopa i autora kakvi su Fifti Sent i Dizi Reskol, ali voli i popularnog Eda Širana. Kod Italijana, mateo Beretini je obožavalac rep zvuka, ali i domaćih autora kao što su Ticijano Fero, Jovanoti, dok mladi Janik Siner obožava Eminema. Jedna od omiljenih pesama Fabija Fonjinija je „I don’t want to miss a thing“ od grupe Aerosmit.

Kod teniserki. Serena Vilijams na svom mp3 plejeru ima izvođače kao što su Pink i Keli Klarkson, ali i muzičare kao što su Stivi Vonder i Marvin Gej. Jedna od omiljenih stvari dok izlazi na teren je numera iz filma „Flešdens“, „What a feeling“ koju izvodi Irene Kara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar