Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Predsednik Teniske federacije Francuske, Bernar Gvidičeli, najavio je da će za jesenje izdanje Rolan Garosa biti spremno 12 terena koji će imati reflektore.

Osim što ćemo na Rolan Garosu po prvi put imati teren sa pokretnim krovom, i to na centralnom stadionu „Filip Šatrije“, ovo je još jedan korak u modernizaciji turnira u Bulunjskoj šumi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Radimo na tome da Rafaela Nadala i ostale najbolje igrače dočekamo na jesen. U fazi smo priprema. Radimo kao da će i publika biti prisutna, ali to za sada deluje malo verovatno. Uslove za organizaciju odrediće Vlada Francuske i može da se dogodi da bude ograničen broj navijača. Ako budemo dobili dozvolu za tako nešto, bićemo zadovoljni, jer je cilj da imamo interakciju igrača i publike“, kaže Gvidičeli.

Činjenica da je u Parizu krajem septembra i početkom oktobra dan znatno kraći nego u maju i junu, zahteva i reakciju u smislu toga da veći broj terena bude pokriven reflektorima.

„Bićemo svakako suočeni sa takvim izazovom, a ljudi se pitaju da li ćemo imati kompletne turnire u dublu? Treba sve pažljivo planirati. U smislu trajanja takmičenja, bićemo spremni, imamo četiri glavna terena sa reflektorima, takođe, imamo još četiri spoljna terena sa svetlima, a do jeseni će biti još četiri“, obećao je Gvidičeli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar