Foto:AP Photo/Daniel Cole

Vreme je da srpski teniser pokrene motore.

Kada je saopštio da će zaigrati na Mastersu u Monte Karlu, Novak Đoković je izazvao oduševljenje među ljubiteljima „belog sporta“. Ipak, ta radost je bila kratkog daha zbog lošeg izdanja, u potpunosti nekarakterističnog za najboljeg tenisera sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Od samog početka meča protiv Alehandra Davidoviča Fokine, 22-godišnjaka iz Španije, bilo je jasno da Novaku nije dan. Prvo je dopustio rivalu da mu dva puta oduzme servis, vratio brejk, ali je odmah potom treći put u prvom setu ostao bez svog servisa.

U drugom delu igre je uspeo da napravi preokret i od 3:0 za Španca na krajnje čudan način dođe do 6:6, pošto je vezao tri brejka, ali je tom prilikom podjednako loše servirao, pa je i rival tri puta Novaku oduzeo servis, zbog čega je drugi set odlučen u taj-brejku (7:5 za Đokovića), da bi u poslednjem delu igre usledio pravi potop, tek jedan osvojen gem i ubedljivih 6:1 za bolan kraj.

Ali, treći set meča protiv Fokine tek je uvod u veliki broj problema najboljeg igrača planete. Mnogo veću prepreku ka iole većim uspesima predstavlja način na koji je Đoković izgledao tokom meča.

Iako je bilo kikseva, Novak je tokom karijere navikao navijače na veliku borbenost. Ovog puta, te iskre koja je krasila osvajača 20 grend slem titula nije bilo ni na vidiku. Nedostatak volje bio je primetan praktično u svakom poenu, Novak je izgledao kao da ga je neko naterao da izađe na teren, iako je on želeo da bude negde drugde. Ako na to dodamo i činjenicu da je Đoković fizički izgledao veoma loše, krajnji rezultat i ne iznenađuje, s obzirom na to da su mu nedostajala dva najjača aduta – volja i fizička nadmoć nad rivalom.

Da nešto ozbiljno ne štima pokazala je najava samog Đokovića posle poraza da će porazgovarati sa članovima svog tima. Da li će biti još promena, nakon što je Đokovićev tabor već napustio Marjan Vajda, ali vremena za čekanje nema previše.

Serbia Open, na kome će gotovo svi ljubitelji tenisa žarko želeti da vide Novaka na tronu, trajaće od 18. do 24. aprila.

Nakon toga, na zvaničnom Đokovićevom sajtu nema najava za naredne turnire, ali bi i to trebalo da bude promenjeno u najskorijoj budućnosti, s obzirom na činjenicu da je i teniskim laicima jasno da je Đoković u potpunosti van ritma. A Rolan Garos se nezadrživo približava. Na Novaku je da odgonetne dilemu da li će do 22. maja uspeti da pronađe način i napravi iskorak sa ciljem odbrane titule, preko Madrida i Rima.

U suprotnom, sledi veoma težak period za navijače najboljeg na planeti…

BONUS VIDEO Višković: Novakov poraz u Monte Karlu iznenadio sve

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar