đoković
Foto: EPA/PAUL BUCK

Novak Đoković vreme pandemije provodi sa porodicom u Marbelji, ali i u brojnim razgovorima tokom kojih otkriva nove zanimljivosti.

Iako je o prvom teniseru sveta toliko rečeno i ispričano, uvek ima nešto novo da se čuje.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre se Đokovićeva supruga Jelena prisetila momenta u kom je morao da ode na operaciju lakta i da je 10 dana bio penzionisan.

Sa Grejemom Bensindžerom pričao je i Novak, i to o brojnim temama, među kojima je i poznata priča o ponudi Velike Britanije da svojevremeno uzme njihovo državljanstvo.

Tada je Đoković imao samo 14 godina, uslovi su bili fantastični, ali je porodica rekla – ne.

„Na našu sreću bio sam jako dobar na inostranim turnirima za dečake do 12 i 14 godina. Videli su me strani teniski agenti i dobili smo ponudu da promenimo državljanstvo, britansko je bilo u pitanju kada sam imao 14 godina. To je bilo veoma primamljivo za moje roditelje u tom trenutku, jer bi rešilo brojne probleme. Moji roditelji bi dobili posao, mi kuću, bila je sjajna ponuda“, rekao je Novak i dodao:

„Ne mogu da kažem da bi bilo pogrešno i da smo otišli tada, ko zna kako bi bilo, ali je život organizovao sve. Da budem iskren, odluka je najviše mojih roditelja, iako sam i ja bio uključen u razgovor. Nisam imao dobar osećaj od početka, ne želim da živim u Engleskoj, ne znam nikog tamo, hoću da ostanem sa mojim prijateljima u mojoj zemlji. Osećam da ne bih bio srećan. Razumeo sam da je to odluka porodice, i da nije samo pitanje kako se osećate, već i da moramo da se žrtvujemo za moju tenisku karijeru. Ipak, mama i tata su napravili rizičan potez i odlučili da odbiju ponudu“.

Govorio je i o načinu treniranja, režimu ishrane, grend slem rekordu, najvećim slabostima, odnosno sposobnosti da se na dubljem nivou nosi sa situacija i na terenu, i van njega u životu.

Prisetio se i zašto je izabrao tenis ispred skijanja, a potvrdio je da želi još dece. Zajedno sa Bensindžerom prošetao je Banjicom, kroz kraj u kojem je odrastao, a društvo im je pravio i Novakov kum i najbolji prijatelj Neven.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare