Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Britanski mediji i novinari i dalje se bave ličnim stavovima Novaka Đokovića i ukazuju na to da će oni negativno uticati na širu okolinu.

Iako je najbolji teniser sveta naglašavao da su sve „teorije“ i prakse koje zagovara stvar njegovog ličnog stava, Britanci „strahuju“ da bi to moglo da izazove posledice.

PROČITAJTE JOŠ

Uz to, iznose i lične kvalifikacije, nazivajući Đokovića „lakovernim osobenjakom“.

„Zamislite situaciju… Trener jednog igrača sipa praškove u flašicu sa vodom i namerava da „oživi“ svog pulena miksom elektrolita i hranljivih materija. Sa druge strane, trener koji radi za Đokovića pilji u čašu vode. Projektuje pozitivne emocije koje će pretvoriti tečnost u svetu energiju. Čudno? E, pa o tome je Novak pričao sa svojim najnovijim guruom Červinom Džafarijem“, piše autor Sajmon Brigs.

U daljem tekstu objavljenom najpre na britanskom Telegrafu, a potom i u drugim medijima anglosaksonskog područja, autor navodi da „nisu nove vesti da je Đoković osobenjak“.

„Njegova autobiografija počinje dijagnozom o alergiji na gluten, a sugerisao je i da su telepatija i telekineza božji darovi. Do pre nekoliko nedelja takvo nadrilekarstvo je zvučalo smešno ili nervirajuće… Kao i Novakovo „vonderbra“ slavlje kada sklopi ruke na grudi i potom iz izbaci u pravcu navijača“, nastavlja dalje Brigs.

On govorio i o „antivakserstvu“ Đokovića i navodi da je „najbolji srpski epidemiolog morao da reaguje i upozori Novaka“.

Dalje Brigs ističe i nedavno istraživanje „L’Ekipa“ u kom je Đoković označen trećom najuticajnijom osobom u tenisu iza Rodžera Federera i Serene Vilijams.

„Novak se ne plaši da pomeša svoje hobije i svoju zvaničnu ulogu. Igračima je pre dve godine predložio da se upoznaju sa spravom koja koristeći krioterapiju i vazdušni pritisak pomaže osvežavanju mišića. ATP je to odbio“, navodi Brigs.

On ističe i da su u tenisu postojali vizionari poput Bili Džin King i Donalda Dela, ali i da su njihovi naslednici „ljudi sa intelektualnom poniznošću da konsultuju eksperte u vezi sa svojim idejama“.

„Đoković nije jedan od njih. On nastavlja da iznosi ideje pod plaštom nauke i morate da se pitate da li je on čovek koji treba da upravlja tenisom kroz krizu izazvanu koronavirusom“, zaključuje Brigs.

Britanac je propustio da navede da je Đoković uputio velike donacije za konvencionalno lečenje, te da su stvari o kojima on govori striktno lične i stvar njegovog izbora kao ljudskog bića.

„Ne propovedamo ništa, ne tražimo da nas sledite. Svako ima pravo koga će i šta slediti i raditi. Ja to poštujem, nadam se da i vi cenite ovo što mi radimo, sve je u najboljoj nameri“, naveo je Đoković, ali je to izgleda ostalo van domašaja britanskih medija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare