Novak Đoković Foto:REUTERS/Pablo Morano

Emotivan je bio srpski teniser.

Novak Đoković, najbolji teniser planete, savladao je Alehandra Davidoviča Fokinu u meču 2. kola grupne faze Dejvis kupa sa 2:0 (6:3, 6:4).

Tako je reprezentaciji Srbije doneo pobedu u ukupnom rezultatu, pošto „orlovi“ nakon ovog meča i pobede Lasla Đerea nad Albertom Ramosom (6:4, 6:4) vode 2:0.

PROČITAJTE JOŠ

Đokoviću je nedostajalo igranje u Dejvis kupu, a to pokazuje i prva izjava nakon meča.

„Na devetom sam nebu trenutno. Igrati za Srbiju, svoju zemlju, je nešto potpuno drugačije. Pritisak i ogovornost, ali i čast. Drago mi je što sam doprineo sa ovim važnim poenom za kvalifikovanje u Malagu. Nažalost, španska publika je želela da ta reprezentacija prođe, nije uspela. Sada protiv Češke igramo za prvo mesto, kako bismo imali malo bolji žreb u Malagi“, počeo je Đoković.

Novak nije imao puno vremena za odmor i igra za Srbiju samo nekoliko dana nakon osvajanja US opena.

„Bilo je teško. Sve se dešavalo brzo u proteklih nekoliko dana. Toliko sam bio srećan zbog pobede u Njujorku, proslave kod kuće. Došao sam drugoj familiji, srpskom timu, to mi uvek daje najveću radost i divne emocije da mogu da igram za reprezentaciju. Grend slemovi i Dejvis kup su najveći prioriteti. Cilj je ispunjen, u Top 8 smo, nadam se da ćemo nastaviti u pravom smeru.“

U drugom setu je napravio veliki preokret.

„Oduševljen sam što sam uspeo da dobijem pet gemova zaredom od 1:4. Igrao je agresivno, bilo je izuzetno teško i vlažno u prvom setu. Čak je i publika u jednom trenutku počela da vrišti: ’Hoćemo vazduh’. Ne znam šta se desilo. Verovatno su bili najtopliji uslovi u dvorani u kojima sam ikada igrao“.

Cilj je da se ponovi uspeh iz 2010. godine i da se ponovo osvoji Dejvis kup.

„Značilo bi mnogo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu 2010. godinu. Igrali smo finale 2013. i još tri, četiri puta polufinale. Bili smo blizu, format se promenio. Ako ne pobedite dva singla, morate dubl da dobijete. Mi nemamo mnogo iskustva u dublu. Nadam se da ćemo biti kompletni u Malagi, zdravi i da ćemo imati dobru šansu“, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković preko Alkaraza do nove titule u Sinsinatiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar