Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Korak bliže prolazu.

Teniska reprezentacija Srbije dupliraja je prednost u meču protiv Norveške u okviru kvalifikacija za Dejvis kup nakon što je Laslo Đere savladao Viktora Đurasovića nakon taj-brejka u trećem setu – 6:3, 4:6, 7(10):6(8).

PROČITAJTE JOŠ...

Đere je od samog početka bio veoma motivisan, propustio dve brejk šanse u prvom gemu, ali je u petom uspeo da povede sa 3:2, a potom u devetom delu igre drugim brejkom dođe i do 6:3.

No, u drugom setu umesto rutinske pobede nad 362. teniserom sveta, Đere je u potpunosti pao, Đurasović je propustio jednu šansu za brejk u drugom gemu, ali ne i u sedmom za 4:3, a potom na svoj servis došao do 6:4.

Treći set je krenuo očajno po Đerea, gubio je sa 2:0 nakon brejka u prvom gemu, potom je odgovorio serijom od pet vezanih gemova za 5:2, ali je umesto lagane završnice ponovo pao i dopustio rivalu da se vrati, veže tri gema i poravna na 5:5. Nakon još po jednog gema meč je otišao u taj-brejk, gde je Đere gubio 2:0, vodio 3:2, potom spasao meč-loptu pri 6:5 za Đurasovića, da bi od tog momenta vezao tri prilike za pobedu i poslednju pretvorio u trijumf.

Drugog i ujedno poslednjeg dana takmičenja u Oslu prvi na teren izlaze dublovi. Srbiju će predstavljati Nikola Ćaćić (70. na ATP listi dublova) i Filip Krajinović (56. na ATP listi singlova), dok su za tim domaćina na žrebu prijavljeni Viktor Đurasović i Herman Hojeral. Ukoliko Srbija dođe i do pobede u dublu, time će stići do tri pobede u ovom susretu koje našoj reprezentaciji donosi plasman u grupnu fazu Svetske grupe koja je na programu u septembru.

Nakon dubla sledi singl meč u kome će se boriti prve table oba tima Kecmanović i Đurasović, nakon njih na teren će izaći Đere i Petrović.

Dejvis kup, kvalifiakcije

Norveška – Srbija 0:1 

Petak

Andreja Petrović – Miomir Kecmanović 1:6, 3:6

Viktor Đurasović – Laslo Đere 3:6, 6:4, 6(8):7(10)

Subota

Viktor Đurasović/Herman Hojeral – Nikola Ćaćić/Filip Krajinović

Viktor Đurasović – Miomir Kecmanović

Andreja Petrović – Laslo Đere

BONUS VIDEO „Guča u Melburnu“, Srbi prave šou posle Novakove 22. titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar