Laslo Đere/Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Šteta.

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u drugom kolu ATP Mastersa u Parizu od Karena Hačanova (6:4, 7:5).

Pročitajte još

Odmah u prvom gemu je Rus napravio brejk i tu prednost je čuvao tokom čitavog prvog seta, što je bilo dovoljno za vođstvo. Dva puta je Đere uspeo da ugrozi servis protivnika, u četvrtom i desetom gemu kada je imao po jednu brejk loptu,ali je Rus bio pribran i uspeo da neutrališe obe prilike.

Drugi period je mnogo bolje otvorio srpski igrač. Uspeo je da dođe do brejka u četvrtom gemu. Nakon njega, usledio je najduži gem u meču. Trajao je preko deset minuta,Hačanov je imao dve brejk lopte za ribrejk. Nakon što ih je spasao,Đere je propustio nekoliko gem lopti, ali je na kraju uspeo da održi koncentraciju i dođe do važnog gema.

Činilo se da srpski igrač ima sve što mu je potrebno za izjednačenje, ali na kraju nije bilo tako. Servirao je Đere za izjednačenje, imao set loptu, ali je promašio zicer kada je poslao loptu u mrežu, a imao je prazan teren. Nakon toga, Hačanov vezuje još dva poena i oduzima servis srpskom igraču.

Đere nije uspeo da se oporavi nakon ovog gema, dozvolio je još jedan brejk Rusu,u 11. gemu, koji je uspeo da realizuje prednost i dođe do pobede.

U narednom kolu,Hačanov će igrati protiv Karlosa Alkaraza ili Romana Safjulina.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar