Novak Đoković Monte Karlo
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Direktor turnira u Monte Karlu Željko Franulović rekao je da je srpski teniser Novak Djoković dobrodošao na turnir ako bude ispunjavao uslove koje je propisala francuska vlada u vezi sa zaštitom od koronavirusa.

Masters u Monte Karlu održaće se od 9. do 17. aprila, a titulu brani Stefanos Cicipas.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako želite da uđete u Francusku, prvo pravilo je da budete vakcinisani. ATP protokol nudi i da se mesec dana pre početka takmičenja obezbedi uverenje o kontaminaciji koronavirusom. Koliko znam, Đoković trenutno nije vakcinisan. Ako bude ispunjavao uslove, dočekaćemo ga raširenih ruku“, rekao je Franulović i dodao:

„Razgovarali smo sa svim igačima. Svi su vakcinisani osim njega. Ne možemo da se stavimo na njegovo mesto i saznamo šta želi da radi. Njegovo učešće na turniru zavisiće samo od njega“, dodao je Franulović.

On je rekao da bi voleo da može da kaže da će Djoković 100 odsto biti na turniru.

„To je njegova odluka. Lako je reći da je turnir jači od jednog igrača. Ali, mi bismo voleli da Novak bude ovde“, naveo je.

Franulović je dodao da organizatori očekuju učešće deset najboljih svetskih igrača, osim Rodžera Federera koji je i dalje povredjen i da, osim ako se ne dogodi čudo, na njega ne može da se računa.

Prijave za učešće na turniru u Monte Karlu biće završene do 14. marta, a žreb će biti održan 8. aprila.

Đoković je prošle godine stigao do treće runde u Monte Karlu, kada je sa 2:0 u setovima bolji bio Danijel Evans.

Novakov povratak na teren očekuje se na turniru u Dubaiju, koji se igra od 21. do 26. februara.

„To su veoma dobre vesti. Želimo ga u dobroj formi i srećnim što ponovo igra tenis. On je naš broj jedan“, rekao je predsednik ATP Andrea Gaudenci.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar