Foto: EPA-EFE/JULIAN SMITH

Devetostruki šampion Australijan opena Novak Ðoković neće rizikovati da propusti turnir u Melburnu, smatra direktor turnira Kreg Tili.

PROČITAJTE JOŠ

Pre nekoliko dana je saopšteno da je uslov za učesće na turniru da su teniseri vakcinisani, a Tili očekuje da će do početka turnira 95 odsto tenisera biti vakcinisano.

„Novak nije podelio svoj medicinski status u vezi sa vakcinacijom. Jedna stvar je sigurna, ako bude igrao u januaru, to znači da je vakcinisan“, rekao je Tili.

On je izneo i jedan podatak.

„Danas je više od 85 odsto profesionalnih igrača vakcinisano. Preuzimamo velike zasluge za to na sebe, jer smo uveli obaveznu vakcinaciju za učešće. Mislimo da će do januara biti između 90 i 95 odsto vakcinisanih igrača, jer ako niste vakcinisani, ne možete da igrate.“

Veruje da će Novak krenuti po 10. Australijan open.

„Novak je osvojio devet Australijan opena. Siguran sam da želi da uzme i deseti. Ima trenutno 20 Grend slem titula kao Rafa Nadal i Rodžer Federer. Jedan od njih će prestići drugog, ne verujem da Novak želi da to prepusti nekome drugom.“

Tili ne veruje da će Novak biti na udaru navijača zbog stavova o vakcinaciji.

„On je jedan od najvećih igrača svih vremena. Imao je neke stavove za nešto, neki su ih delili, a manjina nije i mislim da će biti fer tretman prema Novaku“, zaključio je direktor prvog sezonskog Grend slema.

BONUS VIDEO Teniseri Srbije se smeju nakon pitanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare