Delgado: Prekid sezone stigao u najgori čas za Marija

Tenis 04. apr. 202010:47 > 10:48
Podeli:
Foto: EPA-EFE/DARREN

Bivši britanski teniser Džejmi Delgado smatra da je prekid sezone u tenisu stigao u najgori mogući čas za bivšeg broja jedan, Endija Marija.

Delgado, koji je u timu tenisera iz Škotske pune četiri godine, radio je sa njim nekoliko nedelja pre prekida.

„Endi i ja smo vežbali pre nekoliko nedelja na tvrdoj podlozi, sa potencijalnom opcijom da zaigra u Majamiju, ali smo stali posle odluke da se otkaže Indijan Vels. Posle smo vežbali na šljaci nekoliko dana i potom je sve stalo. Moraćemo da čekamo da restrikcije prestanu“, izjavio je Delgado za ATP Tenis Radio.

PROČITAJTE JOŠ:

On takođe kaže da je u stanju kada mora da sačeka da sve ovo prođe, kako bi nastavio sa normalnim aktivnostima.

„Ovo je teško vreme za sve, ne samo za nas u tenisu, već ceo svet, svi su morali da stanu. Danima nisam napustio kuću i odlazim samo po hranu i da bih vežbao jednom dnevno. Roditelji su mi bili na krstarenju pre nekoliko nedelja u Centralnoj Americi, imali su sreće da uhvate neki let i vrate se“, dodao je Delgado.

Ni on nije siguran kada će tenis opet početi da se igra.

„Tenis je međunarodni, globalan sport, biće potrebno vreme da se vratimo u normalu. Igrači, treneri, zvaničnici, sponzori i navijači, svi su uključeni. To nije kao domaća fudbalska liga, gde niko ne mora da leti iz jedne u drugu zemlju. Sa Endijem koji je taman dostigao željenu fizičku spremu, virus je bio poslednja stvar koja nas je mogla zaustaviti“, zaključio je Delgado koji je Endijev trener u punom kapacitetu od 2017. i odlaska Ivana Lendla.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram