Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Teniska reprezentacija Srbije pobedila je Norvešku sa 3:0 i tako obezbedila grupnu fazu Svetske grupe Dejvis kupa.

Dejvis kup selekcija Srbije takmičiće se u grupnoj fazi Svetske grupe 2023. godine, koja je na programu od 12. do 17. septembra u četiri grada domaćina koji će naknadno biti saopšteni.

Plasman u grpunu fazu, iz koje će tražiti ulaznicu da novembarsku nedelju u kojoj će se odigrani mečevi četvrtfinala, polufinala i finale Srbija je obezbedila savladavši u Oslu u okviru kvalifikacija tim Norveške 3:0. Do trijumfa nad selekcijom domaćina reprezentacija Srbije je stigla već nakon dubl meča drugog dana takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Trijumfalni poen Srbiji doneo je dubl u sastavu Nikola Ćaćić (70. na ATP listi dublova) i Filip Krajinović (56. na ATP listi singlova) savladavši norveški par Viktor Đurasović i Herman Hojeral 6:4, 3:6, 6:3.

Prvog dana takmičenja u singl mečevima pobedili su Miomir Kecmanović i Laslo Đere i time doneli Srbiji vođstvo od 2:0 sa kojim se ušlo u drugi i ujedno poslednji dan takmičenja u hali “Oslo Tenis Arena”.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Prvi reket srpskog tima Miomir Kecmanović (34. na ATP listi singlova) pobedio je drugu tablu norveškog tima Andreja Petrović (1265. na ATP listi singlova) 6:1, 6:3, dok je Dejvis kup reprezentativac Srbije Laslo Đere (65. na ATP listi singlova) savladao prvog igrača norveškog tima Viktora Đurasovića (362. na ATP listi singlova) 6:3, 4:6, 7:6(10:8).

Obzirom da je Srbija stigla da pobede od 3:0 i time obezbedila plasman u grupnu fazu Svetske grupe u nastavku susreta protiv Norveške odigran je samo jedan od moguća dva singl meča. U ovom meču Srbiju je predstavljao debitant u našoj Dejvis kup reprezentaciji i ujedno njen najmlađi član Hamad Međedović.

BONUS VIDEO Novak Đoković slikanje sa peharom izjava za medije i druženje sa navijačima dan posle velike pobede

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar