Novak Đoković, Filip Krajinović, Mate Pavić, Nikola Mektić
Novak Đoković, Filip Krajinović, Mate Pavić, Nikola Mektić; Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Neće biti lako reprezentaciji Srbije.

Međunarodna teniska federacija (ITF) i Kosmos Tenis objavili su nosioce pred žreb grupne faze završnog tiurnira Dejvis kupa koji će se održati u kancelariji u Londonu 31. marta u 15.00.

PROČITAJTE JOŠ

Zemlje koje se takmiče na završnom turniru, njih 16 raspoređeno je u četiri šešira.

Hrvatska, kao vicešampion 2021. godine, je prvi nosilac, dok su Španija, Francuska i SAD takođe nosioci na osnovu najnovije rang liste Dejvis kupa. Srbija se našla u trećem šeiru zajedno sa Belgijom, Kazahstanom i Argentinom.

U drugom šeširu se nalaze Nemačka, Kanada, Italija i Velika Britanija dok su u četvrtom, Švedska, Austrlaija, Holandija i Južna Koreja.

Poznato je i da će četiri domačina biti u različitim grupama. Prošle nedelje su Bolonja (Italija), Glazgov (Velika Britanija), Hamburg (Nemačka) i Malaga (Španija) proglašeni za gradove domaćine grupne faze finala Dejvis kupa 2022.

Dva najbolja tima u svakoj grupi napredovaće u nokaut fazu finala Dejvis kupa koje će se održati na jednoj, još uvek nenajavljenoj lokaciji od 23. do 27. novembra. Žrebom za nokaut fazu biće izvučena četiri pobednika grupa protiv četiri drugoplasirana u četvrtfinalu.

Rusija kao zvanični šampion neće biti u prilici da brani tiulu jer je izbačena zbog rata u Ukrajini.

BONUS VIDEO Kecmanović od ponora do pobede nad Čilićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar