Foto: Tanjug/AP

Darlin Hard, legendarna teniserka koja je osvojila 21 grend slem titulu, preminula je u 86. godini života.

PROČITAJTE JOŠ...

Rođena u Los Anđelesu 1936. godine, Hard je teniski uspon započela sredinom šeste decenije 20. veka, a u sam vrh je ušla 1957. godine, kada je postala druga teniserka sveta.

Od tog momenta održavala je mesto među deset najboljih sve do 1963. godine, a posebno se pamte njene pobede na Rolan Garosu i US Openu 1960. godine, a godinu kasnije zabeležila je i još jednu pobedu u Njujorku.

No, mnogo više uspeha imala je u konkurenciji dublova. Jedini turnir koji nije osvojila je Australijan open – u Parizu je tri puta podigla trofej namenjen pobedniku Rolan Garosa, četiri puta je osvojila Vimbldon, dok je najuspešnija bila na domaćem terenu sa čak šest pobeda na US Openu.

Ako na to dodamo i još pet titula koje je osvojila na turnirima u konkurenciji mešovitih dublova, dolazimo do brojke od čak 21 titule na grend slem turnirima – tri u singl konkurenciji, 13 u dublu i pet u mešovitom dublu.

Po završetku karijere radila je kao teniski instruktor, 1973. godine je primljena u tenisku Kuću slavnih, dok je od 1981. godine bila deo nastavnog kadra na univerzitetu Južna Kalifornija.

Uzrok smrti nije poznat, saopšteno je samo da je preminula posle duge i teške bolesti.

Bonus video: Novak besan šutirao torbu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar