Foto: EPA-EFE/Claudio Bresciani

Danski teniser Holger Rune plasirao se u polufinale turnira u Bazelu, pošto je pobedio 51. igrača sveta Francuza Artura Rinderkneka posle dva seta, 7:6 (0), 6:2.

Rune, 25. teniser sveta, pobedio je posle sat i 22 minuta na turniru iz rodnog grada Rodžera Federera, višestrukog osvajača trofeja u Bazelu.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom setu nije bilo brejka i odigran je taj-brejk koji je Rune dobio sa 7:0. Danski teniser je u četvrtom i osmom gemu drugog seta oduzeo servis protivniku i posle prve meč lopte plasirao se u polufinale.

Rune će u subotu u polufinalu igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta.

Bautista Agut se plasirao u polufinale, pošto je pobedio 194. igrača sveta Švajcarca Stena Vavrinku posle dva seta, 7:5, 7:6. Španac, 22. teniser sveta, pobedio je posle dva sata i 10 minuta.

On je na početku vodio sa 2:0, ali je Vavrinka uspeo da preokrene na 4:3. Bautista Agut je zatim napravio brejk u 11. gemu i posle osvojenog gema na svoj servis poveo je u meču.

U drugom setu nije bilo brejka i odigran je taj-brejk koji je španski teniser dobio sa 7:5.

U drugom polufinalu igraće prvi nosilac Španac Karlos Alkaraz i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, koji je postavljen za trećeg nosioca.

BONUS VIDEO Njena priča je inspiracija za sve: Staša Srbulović je u Boru izabrana u društvo 10 najboljih sportista

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar