EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS

Kanađanin Felisk Ože-Alijasim i Danac Holger Rune igraće u nedelju od 15 sati u finalu ATP turnira serije 500 u Bazelu.

Ože-Alijasim je posle sat i 22 minuta igre u polufinalu neočekivano lako eliminisao prvog tenisera sveta Karlosa Alkaraza iz Španije sa 6:3, 6:2.

Rune je u polufinalu takođe bio bolji od Španca – Roberta Bautiste Aguta sa 7:6 (1), 7:6 (6) nakon dva sata i tri minuta igre i vezao devetu uzastopnu pobedu na ATP turu.

Danac je minule nedelje slavio na turniru serije 250 u Stokholmu savladavši u finalu Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da u meču između Runea i Aguta nije viđen nijedan brejk, a Španac je u drugom setu imao četiri vezane set lopte u taj-brejku.

Mladi Danas je u tim momentima igrao hrabro, nije se plašio da potegne, a uspeo je da osvoji šest poena zaredom i na kraju slavi.

Njegov rival u finalu, Kanađanin Ože-Alijasim će se boriti za četvrtu titulu u karijeri, dok će Rune jurišati na drugi vezani trofej, a ukupno treći u karijeri.

Biće to prvi međusobni duel Danca i Kanađanina, a pobedniku turnira u Bazelu će, pored 500 ATP bodova, pripasti i novčana nagrada u iznosu od 399.320 evra.

Obojica finalista će od početka naredne nedleje igrati u Parizu na Mastersu koji vredi 1.000 poena.

BONUS VIDEO Novaka Đokovića na Marakani blokirali navijači

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar