Foto: EPA/MARK R. CRISTINO

Crnogorska teniserka Danka Kovinić ne žali se na uslove u Australiji dok traje karantin pred prvi Grend slem sezone.

Danka nije jedna od onih koji nisu zadovoljni hranom, smeštajem ili brojem trening sati, mada je i u grupi sportista koji mogu da treniraju do pet sati dnevno.

PROČITAJTE JOŠ:

Ostali teniseri i teniserke koji su makar posredno bili u kontaktu sa osobama zaraženim koronavirusom, nemaju tu privilegiju.

„Malo smo izgledale kao ‘pijane’ na treningu, kao da smo došle sa visinskih priprema. Bilo je neobično, ali važno je da smo počele“, rekla je Kovinić za Vijesti.

Ona je dodala da je jedino čudan raspored treninga i istakla da je dobro što teniseri imaju svoje mišljenje, ali da mnogi preteruju u zahtevima.

„Tačno je da hrana nije kakva bi trebalo da bude, ali svi imamo po 100 dolara dnevno, koje plaća organizator, da bismo mogli da naručimo ono šta želimo da jedemo. Ne znam zašto se neko žali, kada već dobija novac da jede šta hoće. Svi smo jedva čekali da dođemo, da počnu turniri i sada kada smo tu, ne odgovara im“, kaže Kovinić.

Danka je na kraju napomenula i da je turnir, uprkos strogim merama koje je propisala Vlada Australije i Viktorije, platio mnogo novca da bi Australijan opena uopšte bilo.

„Počev od toga da organizuju 17 čarter letova da dođemo svi u Australiju, a u avionima je od oko 300 mesta bilo samo 60-ak putnika. Sve su mere preuzete da se turnir održi“, naglasila je Danka Kovinić, trenutno 77. teniserka planete.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar