Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Mnogi su se iznenadili, ali plan postoji, videćemo da li će se i obistiniti

Kada se ovog četvrtka pojavio ATP kalendar ljubitelji tenisa u Srbiji ostali su zatečeni kada su videli da turnira u Beogradu nema…

Ipak, u pitanju je plan jednogodišnjeg preseljenja turnira u Banja Luku (ista licenca), a sve je urađeno dok se čeka da turnir preraste u kategoriju 500.

PROČITAJTE JOŠ:

Od 17. aprila 2023. godine kada je programu turnir koji se sada zove „Banja Luka open“ igraće igrači koji u to vreme ne žele da se takmiče u Barseloni ili Minhenu (sada su sva tri događaja iste sedmice). To znači da će biti utoliko teže privući imena poput Dominika Tima, Borne Ćorića, Andreja Rubljova ili Fabio Fonjinija koji su hteli da se nađu ili su igrali u Beogradu ove godine.

Očekuje se da se u međuvremenu radi na unapređenju turnira kako bi se apliciralo za licencu 500. Jedna od stvari koja je prošle godine upala u oko je teren broj 2 koji nije na nivou turnira iz serije 500, dok neke druge infrastrukturne pojedinosti poput kuhinje, teretane ili svlačionice predstavljaju pravi ponos i daleko su iznad ove kategorije.

Beograd je tokom 2021. godine igrom slučaja imao dva ATP turnira (na jednom slavio Mateo Beretini, na drugom Novak Đoković), tokom 2022. godine je šampion bio Andrej Rubljov, a u 2023. godini nije igrač neće podići trofej u prestonici Srbije.

Direktor turnira Đorđe Đoković će se oglasiti u petak povodom ovog slučaja i sve detalje pojasniti.

Što se Novaka tiče, on se trenutno priprema za Masters u Parizu gde će braniti titulu, dok je ove godine na Serbia Openu dogurao do finala, ali je ostao bez titule.

BONUS VIDEO Novaku Đokoviću tekla krv, navijači zviždali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare