Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Stefanos Cicipas, šesti teniser sveta, smatra da bi teniska sezona trebalo da se nastavi tek kada navijači budu bili sigurni da će moći bezbedno da prisustvuju mečevima.

Sezona je zbog pandemije koronavirusa u prekidu od marta i od tada se nije odigrao nijedan zvaničan teniski turnir, a plan je da se sve nastavi krajem avgusta i početkom septembra, na US Openu.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, to je lakše reći nego uraditi s obzirom na činjenicu da je Njujork jedan od gradova koji su najteže pogođeni pandemijom.

Čelnici turnira na Flašing medouzu će kasnije tokom meseca doneti definitivnu odluku da li će turnira uopšte i biti, tako da je mnogo toga još pod upitnikom.

Cicipas, koji je trijumfovao prošle godine na ATP tur finalu u Londonu, izjavio je za portal „sdna.gr“ održavanje turnira bez prisustva publike nije prava stvar.

„Moje mišljenje je da je važno da imamo ove najveće turnire uz prisustvo publike, a ne pred praznim tribinama. Recimo, da osvojite tako veliku titulu kao što je na gredn slemu. Bez publike, nema tog adrenalina, osećaj nije isti. Ljudi su ti koji donose energiju, koji pune tribine i kreiraju atmosferu. Naravno, moglo bi da bude turnira bez publike, ali ne bi bio isti osećaj, niti intenzitet svega“, smatra Cicipas.

On nije usamljen u tome, mnogi drugi igrači takođe smatraju da ne bi imalo smisla igrati bez publike. Marin Čilić je takođe tog mišljenja, takođe i Rožder Federer, koji je poručio da bi mu bilo teško da igra bez publike. Petra Kvitova je rekla da turnire treba otkazivati ako se ne planira da se igraju uz prisustvo navijača.

Cicipas je otuda pozvao čelnike takmičenja da „ne razmišljaju isključivo o novcu“.

„Po meni, morali bi da sačekaju da se sve vrati u normalu, da se vratimo u pređašnju poziciju i da se ne razmišlja o finansijskom delu, koji je definitivno najveći faktor. Na primer, na US Openu imate mnogo sponzora, mnogo je finansijskog interesa i zato mislim da žele da održe turnir. To razumem u potpunosti, ali za mene je važno sačekati da se vratimo u normalu i da sve uradimo na idealan način, bez da bude velikih promena sa kojima nismo navikli da igramo“, zaključio je mladi grčki teniser.

Cicipas je osvojio pet ATP titula, a na Australijan openu 2019. je stigao do polufinala. U finalu turnira ove sezone u Dubaiju poražen je od Novaka Đokovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar