Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Stefanos Cicipas izjavio je da bi pobeda Danila Medvedeva protiv Novaka Đokovića u finalu Australijan opena bila dobra za tenis.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal pretplatili su se na grend slem trofeje poslednjih godina.

Trijumf Dominika Tima na US openu prošle godine bio je prvi put posle 2016. godine da je neko osim tri najbolja igrača sveta stigao do grend slem titule.

Đokovićev protivnik u finalu, Danil Medvedev, igrao je finale US opena 2019. godine, ali je posle pet setova poražen od Rafaela Nadala.

PROČITAJTE JOŠ

Novu priliku za svoj prvi grend slem imaće u nedelju ujutru, ali će nasparm sebe imati osmostrukog osvajača titule u Melburnu.

„Ne bih se iznenadio ako bi Danil osvojio turnir. Ali nikad se ne zna. Ja sam ovde pre dve godine izgubio od Nadala koji je odigrao fenomenalan meč. Bio sam ubeđen da će osvojiti turnir, ali sam na kraju pogrešio“, rekao je Cicipas nakon poraza od medvedeva u polufinalu.

Grčki teniser je izgubio posle tri seta, 6:4, 6:2, 7:5 i kaže da pobeda Medvedeva u finalu ne bi bila loša za tenis.

„Đoković igra jako dobro. Ja nisam kladioničarski veb sajt, ne znam šta bih rekao. Možda dobije Mevedev, to bi bilo dobro za njega i tenis. Zašto da ne? Uvek gledamo Rafu, Novaka i Rodžera kako osvajaju grend slem titule. Malo promene ne bi bilo na odmet“, rekao je Cicipas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare