Vatromet za kraj spektakluranog „Adrija tura“

Tenis 14. jun. 202023:15
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Trijumfom Austrijanca Dominika Tima i veličanstvenim vatrometom, završen je premijerni humanitarni turnir "Adrija tur" u Beogradu.

Beograd je od petka do nedelje bio teniski centar sveta, slika sa prelepih terena na Dorćolu obišla je svet u doba korone i dala nadu svima da ćemo uskoro opet moći da gledamo tenis kako što smo nekada činili.

PROČITAJTE JOŠ:

Bila je to apsolutna pobeda tenisa, sporta i pozitivnog duha, a Beograd je pokazao da je grad visoke teniske kulture i da je sposoban za organizaciju najvećih teniskih takmičenja.

Na ceremoniji se prisutnima prvo obratio direktor turnira Đorđe Đoković:

„Hvala svima na ovoj sjajnoj nedelji. Naravno, najveću zahvalnost dugujem svom bratu Novaku koji je omogućio jedan ovakav događaj. Zato bih zamolio Novaka da se svima obrati“, rekao je najmlađi od braće Đoković.

Usledile su ovacije sa tribina za svetskog broja jedan, koji je imao šta da kaže.

„Ja bih se pre svega zahvalio i bratu Marku na svoj njegovoj ljubavi i podršci svih ovih godina. Naravno i Đorđu koji je najzaslužniji za ovako sjajnu organizaciju. Hvala ti, Đorđe. Hteo bih da se zahvalim i Filipu Krajinoviću, Dušanu Lajoviću, Damiru Džumhuru i Nikoli Milojeviću što su prihvatili poziv da igraju. Hvala vam što ste takvi kakvi ste, prijatelji, kolege, srećan samšto sam delio i što ću još deliti teren sa vama“, rekao je Novak.

Onda se obratio i kolegama, Grigoru Dimitrovu, Dominiku Timu i Aleksanderu Zverevu.

„Domi, nadam se da ti se dopala Srbija, jer je Srbija zavolela tebe, to je sigurno. Saša, Grigore, bez vas ovaj turnir ne bi bio tako sjajan, hvala što ste bili sa nama. Moram da kažem da su svi došli posle samo jednog telefonskog poziva. Mi jesmo rivali na terenu, ali to ne znači da ne možemo biti prijatelji i da ne možemo da se poštujemo. Drago mi je što smo deo istog sporta“, rekao je između ostalog Đoković koji se zahvalio i svim sponzorima, ministarstvu sporta i svim organizatorima.

Poraženi u finalu, Filip Krajinović, kaže da će pamtiti ove dane.

„Dobro veče svima, hvala vam što ste došli u ovakvom broju. Najlepše iskustvo za mmene je igrati u Beogradui i biti deo ove humanitarne akcije. Nole hvala ti što si me pozvao. Ti si moj heroj i heroj ove nacije“, rekao je Filiop dok ga je Novak upitao:

„A to što si me razbio sinoć?“

„Neću vam reći koji je skor“, rekao je Krajinović kroz osmeh i dodao – Zahvalio bih se direktoru Đorđu Đokoviću i nadam se da se vidimo uskoro. Hvala vam još jednom“.

Pobednik Dominik Tim bio je takođe presrećan.

„Prvi put sam u Srbiji, Beogradu. Bilo je prelepo ovde igrati. Imao sam sjajan, nezaboravan vikend. Turnir je sjajno organizovan i na tome sam vam veoma zahvalan. Pre svega sam oduševljen ovom atmosferom. Vi u Srbiji ste srećni što imate takvog šampiona kao što je Novak. Uživao sam ovde i definitivno ću se opet vratiti“, rekao je na kraju tim posle čega je usledilo zajedničko fotografisanje i veličanstven vatromet koji se čuo i video, na daleko!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar