Foto Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Predsednik Teniskog saveza Bugarske ogorčen je zbog poteza Grigora Dimitrova i žao mu je što ne sledi primer Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Bugarska je mogla da igra na ATP kupu umesto Austrije, ali je ta opcija propala zbog odbijanja Grigora Dimitrova da menja plan takmičenja.

Bilo je i ranije izgovora i nepotkovanih opravdanja „da viza može biti problem“, što nije tačno, Dimitrov je trenutno u Melburnu.

Bugarska „Sega” je zatražila komentar potpredsednika Teniskog saveza Bugarske Rangela Markova, koji je izuzetno oštro reagovao na situaciju.

„Pre svega, trebalo bi da bude jasno da savez nije strana u ovom procesu sa pozivom teniserima. ATP održava kontakt sa svakim prvim reketom zemalja, jer je njihov rejting taj koji čini komunikaciju. Zato što se ispostavilo da i Adrijan Andreev ima vizu i paušalno je objašnjenje da igrači nemaju vize, nije tačno. Postoji velika potreba za ovim turnirom. Za Kuzmanova i Adrijana je činjenica da bi oni igrali sa vrhunskim teniserima i to ih direktno šalje u drugu orbitu. Uključujući i finansijsku, što je za njih izuzetno važno.“

Tim Grigora Dimitrova, prema rečima Markova, verovatno ima izgovor da odbije da promeni program, ali veruje da je, pošto je teniser na licu mesta u Australiji, mogao da odredi prioritete u svojim planovima.

Markov je imao poruku za Dimitrova.

„Jedna prilika da predstavljamo Bugarsku je propuštena, pogotovo posle odličnog debija na turniru 2019. Da, sada je grupa veoma teška sa Rusijom, Australijom i Italijom, ali vredi igrati za Bugarsku. Šteta za ostale momke. Imaju veliku potrebu da igraju jake mečeve i neće imati ovu priliku. A mi već imamo u Bugarskoj nekoliko generacija mladih tenisera i dece koja su odrastala u sanjarenju da budu Grigor, koja nikada ne mogu da ga dodirnu. Nikada nije došao da udari koju lopticu sa mladima, ali ako on to ne prenese na one posle njega , šta je poenta? Đoković recimo stalno pomaže i podržava mlade srpske tenisere. Zato su toliko ispred na rang listi. Očigledno je u pitanju stav – i prema državi i prema timu. Postanite igrači ovde i budite primer budućim generacijama tenisera.“

BONUS VIDEO Novak navija u transu, nervira se, samo što nije uleteo na parket, Zvezda – Barselona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar