Novak Đoković i Kameron Nori Foto:Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Britanski teniser Kameron Nori izneo je primedbe na račun Đokovićevog puta do Završnog mastersa u Torinu.

Nori je najpre, bez većih problema, izbacio drugog srpskog tenisera Miomira Kecmanovića sa turnira u Parizu, a nakon toga se dotakao Završnog mastersa, čije je učešće obezbedio najbolji srpski teniser Novak Đoković osvajanjem Vimbldona.

„Novak se očigledno kvalifikovao sa Vimbldona, tako da to izgleda malo čudno. Ne znam da li je to pravilo bilo i ranije, ali mi deluje nepravedno. Valjda i za Nika Kirjosa. Izgubio je finale i nije dobio ništa“, izjavio je britanski igrač, očito nezadovoljan budući da njegovo ime nije na spisku učesnika Mastersa u Torinu, iako je imao dobru sezonu iza sebe.

PROČITAJTE JOŠ:

Uoči završnog mastersa u Torinu, ponovo se pokreće pitanje uklanjanja bodova sa Vimbldona, jer je to neke igrače udaljilo ili čak i potpuno odstranilo iz trke za Torino. Tim povodom oglasila se i PR služba ATP:

„Uklanjanje bodova na ovogodišnjem Vimbldonu urađeno je na osnovu poštenja prema svim igračima i nije se smatralo da su potrebne dalje promene pravila u vezi sa statusom takmičenja. Svaki igrač koji se ove godine takmičio na Vimbldonu i drugim grend slemovima imao je priliku da se kvalifikuje za Torino prema kvalifikacionom pravilu za grend slemove“.

Novak Đoković u utorak počinje odbranu titule na Mastersu u Parizu protiv Maksima Kresija oko 16 sati, dok će u Torinu igrati od 13. do 20. novembra.

Osim Srbina, u Torinu će se naći i Karlos Alkaraz, Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Kasper Rud, a šansu za dva mesta još uvek gaje Feliks Ože-Alijasim, Andrej Rubljov, Tejlor Fric i Hubert Hurkač.

(Vojislav Nedeljković)

BONUS VIDEO Novak Đoković spreman da piše istoriju u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar