Novak Đoković, Novak Djoković, Bosanske piramide, Bosanska piramida, Visoko
Novak Đoković Foto: Printscreen/YouTube/BosnianPyramidsTV

Grend slem osvajači na egzbiciji u Visokom.

U Visokom u blizini čuvenih Bosanskih piramida biće otvoren kompleks teniskih terena, a glavna zvezda će biti srpski teniser Novak Đoković. Poznato je da Novak često dolazi da bi u Bosanskim piramidama pronašao mir i skupio energiju za velike izazove, a sada će uveličati i otvaranje teniskog kompleks a u blizini.

PROČITAJTE JOŠ

On će 13. jula egzibicionim mečevima nastupati sa reprezentativcem Hrvatske i jedim od najboljih svetskih igrača u dublu Ivanom Dodigom, višestrukim grend slem šampionom,  zatim najboljim slovenačkim teniserom Aljažom Bedeneom i teniserom iz Bosne Aldinom Šetkićem. Njihovi međusobni susreti očekuju se u periodu od 16 do 19 sati.

Na simboličan način terene će otvoriti kadetski reprezentativci do 12 godina: Italija-BiH, Slovenija-Srbija, Hrvatska-Makedonija. Njihovi susreti će trajati u periodu od 10-15 sati.

Nakon teniskih mečeva posetioci će imati priliku da prisustvuju modnoj reviji i kratkom koncertu prvaka sarajevske opere Marka Kalajanovića i pijaniste profesora Bartolomeja Stankovića.

Očekuje se da će tokom otvaranja Novaku Đokoviću biti uručena povelja zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje.

Ovaj teniski kompleks će imati ulogu regionalnog Centra za pripreme vrhunskih tenisera, muških i ženskih seniorskih i juniorskih reprezentativaca. Planirani su i godišnji egzibicioni mečevi najboljih tenisera.

BONUS VIDEO Vila Novaka Đokovića na Kosmaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare