Foto: EPA-EFE/JAVIER LIZON

Američki teniser Tejlor Fric brani se od napada navijača Novaka Đokovića zbog bezazlene šale.

Fric se uveliko sprema za US Open, na kom je pitanje hoćemo li videti Đokovića zbog kovid pravila Amerikanaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Tejlor, koji se pet puta sastajao sa Novakom i svaki put gubio, kaže da nije siguran po pitanju posebnog izuzeća za srpskog igrača, da bi bilo dobro da on bude na US Openu, ali i da bi igračima bila lakša konkurencija bez njega.

„Teško je. Mislim da je, s jedne strane, teško praviti izuzetke za određene ljude. Ne znam kako se osećam tim povodom, ali onda u isto vreme, nije da smo mi baš najbezbednija zemlja u pogledu zaštite od kovida, po onome kako mi radimo stvari“, rekao je Fric.

Amerikanac je propisno namučio Novaka Đokovića na prošlogodišnjem Australijan Openu, ali je Novak u pet setova i povređen nekako uspeo da se dogega do pobede i osmine finala.

Tejlor se sa te strane šali i kaže da bi igračima bilo lakše kada nema najboljeg na turniru.

„Zbog toga deluje kao – kome može da naškodi ako pustite najboljeg tenisera na svetu da igra na US Openu? Ali kao što sam rekao, to je konfliktna stvar, jer ne znam kako se osećam po pitanju izuzetaka samo za jednu osobu, zbog onoga ko je ili šta je ta osoba. Zato vidim obe strane rasprave da budem iskren. Teško je, znate, da se pravi razlika. Dobro je za svakog tenisera ako Novak nije u žrebu“, dodao je Fric.

Međutim, upravo zbog ove opaske se našao na udaru pratilaca lika i dela Đokovića i njegovih navijača.

„Ništa novo, samo mene ‘čereče’ što sam se našalio o Novaku koji je bolji od svih. Problem sa transkriptima sa konferencija za štampu je što je reč o sirovom tekstu i nije jasan kontekst i manir u kom su stvari izgovorene. Ono što sam izgovorio o Novaku je bilo kompliment više od bilo čega drugog“, naveo je Fric.

BONUS VIDEO: Novak Đoković naručuje pesme Milici Todorović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare