Boris Beker
Boris Beker suđenje Foto:Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Jedan od najboljih tenisera svih vremena šokirao ispovešću.

Prošle sedmice je pušten iz zatvora nakon što je odslužio osam meseci zbog pokušaja skrivanja novca i drugih dragocenosti u vrednosti od 2,5 miliona funti u toku stečaja. Nameravao je da izbegne da vrati dugove proglašavanjem bankrota.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi deo kazne je Beker služio u ozloglašenom zatvoru Vandsvort, 70 kilometara zapadno od Londona. Ovaj zatvor je pun pacova, ali i prljavštine u kojem se nalazi više od 1.300 robijaša.

Beker je tamo trebalo da provede godinu i tri meseca, ali je ubrzo premešten u znatno blaži Hanterkomb, u kom je dobio posao fitnes trenera i instruktura u teretani.

Nakon što je napustio zatvor dao je ekskluzivni intervju za TV kuću „Sat1“, a detalji razgovora koji je ovu kuću koštao pola miliona evra zaintrigirali su sve.

U jednom trenutku je otkrio strahote iza rešetaka.

Pojasnio je da je jedan zatvorenik hteo da ga ubije, a drugi da ga siluje.

I to je potkrepio ovim rečima.

„Objasnio mi je što će mi tačno sve uraditi.“

Uspeo je da izbegne te pretnje zahvaljujući desetorici zatvorenika koji su ga štitili i koji su mu pomagali.

„U zatvoru si nitko. Nisam bio Boris. Bio sam samo broj. Moj je bio A2923EV i nikog nije bilo briga ko sam. Da biste preživeli, bili ste potrebni jedan drugom“, rekao je.

„Verujem da sam ponovo otkrio ljudsko u sebi, osobu koja sam nekada bio. Naučio sam tešku lekciju, vrlo skupu i veoma bolnu. Cela stvar me je naučila nečemu veoma važnom i vrednom i neke stvari se dešavaju sa dobrim razlogom.“

Dotakao se i dana kada je napustio zatvor u Engleskoj.

„Od šest sati tog jutra sedeo sam na ivici svog kreveta i nadao se da će se vrata ćelije otvoriti. Došli su po mene u 7.30, otključali vrata i pitali ‘Jesi li spreman’, i brzo sam odgovorio ‘Idemo’. Već sam sve ranije spakovao“, završio je Beker.

BONUS VIDEO Novak zabrinuo sve reakcijom na terenu, malo nedostajalo da se sruši

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar