Foto: EPA/GERRY PENNY

Beker uskoro kreće na odsluženje kazne

Velika teniska legenda Boris Beker osuđen je na dve ipo godine zatvora nakon što je proglašen krivim za skrivanje imovine u vrednosti od 2,5 miliona funti kako ne bi plaćao svoje dugove.

Beker bi mogao deo kazne da odsluži u kućnom pritvoru ako se bude dobro vladao, a do tada ga čeka zatvor.

PROČITAJTE JOŠ

On će uskoro otići na odsluženje u zatvor u Vendsvortu koji se nalazi u blizini vimbldonskog kompleksa na 3,8 kilometara udaljenosti.

Zanimljivo je da je Beker tokom izricanja presude nosio vimbldonsku kravatu, a najveće uspehe je upravo ostvario na londonskoj travi.

On je tri puta bio vimbldonski šampion, dok je na ostala tri najveća turnira ukupno osvojio tri titule.

Podsetimo, Beker je osuđen zbog skrivanja imovine i kredita u ukupnoj vrednosti od 2,5 miliona funti. Sve to je radio kako bi izbegao plaćanje dugova.

On je navodno preneo 390.000 funti na druge račune, sakrio je imanje u Nemačkoj i nije prijavio 75.000 funti u IT firmi, kao i pozajmicu od 700.000 funti.

Slučaj se usredsredio na Bekerov bankrot u junu 2017. godine, kao rezultat neplaćenog zajma od više od tri miliona funti na njegovom luksuznom imanju na Majorki. On je takođe dugovao i švajcarskim vlastima oko pet miliona franaka i nešto manje od milion evra zbog presuda za pokušaj i utaju poreza u Nemačkoj 2002. godine.

BONUS VIDEO Euforija zbog Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar