Foto: EPA/JULIAN SMITH

Boris Beker, nekadašnji nemački teniser i trener Novaka Đokovića pozvao je medije da ne izveštavaju malo pozitivnije o srpskom teniseru i svetskom broju 1.

Đoković je često bio na meti oštrih kritika rivala i uglavnom zapadnih medija zbog kojih Beker kaže da Srbin to ne zaslužuje.

PROČITAJTE JOŠ:

Novaku se lani spočitavala organizacija Adrija tura, komentari o vakcinaciji, a najskorije pismo australijskim vlastima i Teniskom savezu Australije gde je tražio bolje uslove karantina za igrače.

„Nije prvi put da se Novak suočava sa preprekama. Potrebno je zauzeti se za njega, jer mediji nisu uvek bili pošteni prema njemu. Ali, on zna kako da se izbori sa tim“, rekao je Beker za Eurosport.

Đoković je u Melburnu osvojio osam grend slem titula od ukupno 17 koliko ih ima. I sada, Beker ga smatra favoritom za devetu titulu.

„Tokom vremena koje sam proveo s njim, video sam da je poput uličnog borca, koji se nikoga ne boji. Najbolji je u ovom sportu, a bori se i za ostale igrače. To ga čini jačim, jer prolazi kroz sve ovo već godinama. Već je osam puta uzimao AO, favorit je i sada. Svi znaju šta znači kad igrate protiv Đokovića u Melburnu“, rekao je Beker.

Da podsetimo, Australijan open počinje u ponedeljak, a Đoković brani titulu osvojenu 2020. u finalu protiv Dominika Tima (6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar